Hogyan szoktassam rá a fogmosásra?
Én nem értem. Csak két lehetőség van, vagy túl korán vagy épp csak túl későn vehetjük elő a fogkefét meg a bilit?
Nincs átmenet a kettő között?
Dehogynem, és gondolom mindenki épp a középutat keresi, hogy babának-mamának egyaránt jó legyen.
Én hamar adtam fogkefét a gyerek kezébe, amikor még foga sem volt. Szilikonosat, amit rágcsálhatott. Most akkor vétettem? Nem erőszakoltam rá, nem küzdöttem. Ő meg élvezte rágcsálni. Ez baj lenne?
Miért kell ezt úgy elképzelni, mintha a gyerekre direkt rá lenne kényszerítve? Ugyan már...
Mivel lányom szívesen rágcsálta a szilikonfogkefét fürdés közben, ezért hagytam. Fogkrémet nem használtunk, a fogkefe meg tök olcsó volt.
Később könnyen átszokott a rendes fogkefére, amikor már volt foga.
Más meg később kezdi el mosni. Valakinek így is jó, valakinél meg gondod okoz. Majd mindenki megoldja ahogy akarja.
Bilire nem erőltettem 1 évesen, de kb. 19-20 hónaposan kitettük neki. Nézegette, ismerkedett vele. Amikor már szólt, hogy pisi-kaki van, akkor levettem a pelust és ráültettem. Most 21 hónapos és szobatiszta. Erőltetés nélkül.
Kérdező biztos jól csináltad. Mint ahogy én is. Meg nem tudom még hányan! Csak ne támadjátok már egymást. Mintha a gyerek élete függne ettől...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!