Ha vajat tesztek a babátok ételébe akkor azt olaj helyett adjátok?
Itt olvastam h valaki teavajat használ, a főzelékek s zöldségek tetejére teszi, s összeturmixolja.
Én még se olajat se vajat nem használtam.
8,5 hónapos a babám.
Olajnál melyiket használjátok?
vajnál a párom vett teavajat.
Azt akkor úgy készíteném ahogy írták.
Olajat úgy gondoltam, hogy mondjuk ha már a hagymák is be vannak vezetve nála, akkor olajon megdinsztoljam vagy nem szükséges?
S jó a napraforgó olaj is amit mi használunk, Proménia vagy vénusz, mikor milyen van itthon, de többnyire előbbi vagy vegyek inkább szűz olívaolajat s azt a nyers zöldségre ráöntöm? nem kell benne megdinsztolni a hagymát?
Pl. ha sült húst csinálok, akkor gázon, serpenyőben megsütöm a húst. Ilyenkor a mi olajunkat használjam vagy olívaolajat?
Első gyerek s még tapasztalatlan vagyok, neki hogy készítsem az ételeket. Saját főztöt nem mindig tudok adni, mert magunknak rítkán főzök, örülök ha babának megtudom csinálni, apóssal élünk, s még náala meg is tűri, de mindig vita van ha magunkra akarok főzni, mert neki mindig akkor kell a konyha mikor nekem van időm. Ma pl mikor meglátta h kimegyek szaladt a konyhába, s előre el volt készítve az étele, s rátette a gázra, s elkezdte főzni nehogy odajussak :(
S minden nap tesztek már ilyen korú babának az ételébe vajat, olajat, vagy ha csak olyan ételt készítetek?
Pl. a vaj úgy volt írva, akkor tesz bele, ha nem ad húst.
Pl. húst mindig olajon csináljam vagy jó úgy is h megfőzöm bő vízben?
Ha nem adok húst akkor a vajat? S minden alkalommal vagy nem fontos?
Már megvettem az extra szűz olíva olajat. De még nme adtam neki, s miért nem lehet? Én nem használtam ilyet, de eddig 2 helyen néztük, s csak ilyet láttam, extra szűz nélkülit nem. Tescoban és CBA-ban néztük, s CBA-ban vettük.
Mivel első baba és védőnő nem mondta, így onnan tudjam, hogy rég kellene adnom?
Mindig mondja miket vezessek be. Tejfölt nekem azt mondta h 1 éves kor után lehet, pedig nem tejérzékeny a fiam.
Vajról, olajról nem kérdeztem, hanem itt olvastam róla, s ezért tettem fel kérdésben.
Ha tudnám h lehetne, adnám és nem kérdezném.
Rántással kapcsolatban, védőnő mondta, h burgonyát használjak rántás helyett az ételekbe, s sőt az új ételt úgy vezessem be, hogy pl cukkininál csak azt főzöm, s elsőnek s másodjára azt kap, s csak ezt követően burgonyával vagy almával.
Én a főzeléket magunknak mindig habarom, sosem rántom. Csak tojás s paradicsomlevest szoktam rántani.
Glutént meg háztartási keksz formájában megkapja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!