Mit adjak a babámnak ha már nem fogadja el 5 hónaposan az egyik tápszert sem? Tízóraira gyümölcsöt, ebédre főzeléket eszik, de mit adjak reggelire, uzsonnára és vacsorára?
leírjam ide, mi van az enyémen?
aztán majd csinálsz belőle táblázatot, ha gondolod. nekem kint van a konyhában, aztán azt nézem,amikor kitalálom, hogy mit kapjon.
6. hónaptól:
alma, őszi, meggy, szilva
krumpli, srépa, sütőtök, cékla, gesztenye (jól nézd meg az összetevőket, nehogy rumaromás pürét vegyél! - imádják gyümölccsel)
rizs, kukoricapehely, háztartási keksz
7. hónaptól:
banán, körte
cukkini, saláta, brokkoli, fehérrépa, paszternák, zeller, spárga, tök, kelbimbó, zöldborsó
csirke, pulyka
pici étolaj a főzelékbe mehet, tojássárgája
fűszerek közül: kapor, petrezselyem
8. hónaptól:
ringló, barack, dinnyék, cseresznye
karalábé, kelkáposzta, karfiol, fokhagyma, vöröshagyma
marhahús, sertéshús, csirkemáj (max egy héten egyszer - ez felnőtteknél is érvényes)
joghurt, sajt,kefír, túró
búza,(liszt már korábban is) zab, árpa rizs
zöldfűszerek
10. hónaptól:
káposzta, padlizsán, zöldbab, spenótot, vagy sóskát hetente egyszer kapjon
a feketetea kivételével bármelyik: gyógynövényes, vagy gyümölcs. mesterséges aromára figyelni! az jobb, ha nincs benne.
12. hónaptól:
citrusok,
uborka, retek, lencse, sárgaborsó, bab, paprika, paradicsom
hal
maradék tejtermék,ami eddig nem volt és színtej
teljes kiőrlésű gabonák, szója
tojásfehérje, dió, mogyoró, stb, méz
Hozzáfűzés:
Aki korábban táplál hozzá, annál minden eggyel tolódik, ennyire rugalmasan lehet kezelni a táblázatot. Kivéve az utolsó 12 hónaposra vonatkozó részt, azt ajánlott mindenképp kivárni
Sajnos én is nehéz helyzetben voltam, mert már nem volt anyatejem és a tápot kiköpte. Édesanyám nem engedte,hogy tovább kísérletezzem, minden nap frissen főzött, és leturmixolta, 5 cumisüvegbe tette, és hűtőben tárolta. Mint ahogy a tejet, úgy melegítettük fel a cumisüvegben tárolt turmixot is.Hogy mit?
Főzött galambhúsból gyenge húslevest, sok sárgarépával, máskor pedig egy kis csibemájat főzött bele, változatosan főzött, és nagyon örültem, mert a kislányom az édes íz helyett megismerkedett különféle ízekkel. Még a darált csirkehúsból készített könnyű töltött káposztának a rizzsel kevert töltelékét is kikövetelte magának, pedig csak kóstolót akartunk adni neki.A fő étkezések között 1,5 dl tiszta gyümölcslevet (alma, édes narancs,áfonya) préseltünk ki neki, nem a boltit itta.Vagy anyukám a puha banánt törte össze villával és keverte hozzá a reszelt almához.
Sose volt éhes az unokája, és az éjjelt végig aludta az egész család.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!