Közös szobában alszotok a babával?
Szia!
Nálunk is az első baba van, mi egy szobába vagyunk vele.
Sőt én még kiságyat is magam mellé raktam, és annak is leszedtem az oldalát így teljesen együtt vagyok a babámmal de még is külön ágyban.
Ha éjjel mocorog vagy kiesik a szájából a cumi vagy akármi nem tudod rögtön megnyugtatni.
Még kiérsz a másik szobából az övébe, addigra felkel és lehet, hogy nem tudod majd visszaaltatni.
Szerintem ez első hónapokban legyen veletek, ez a picinek is jobb meg neked is.
Neked kell majd éjjel etetned, meg minden nem a párodnak.
A leszoktatáshoz pedig szerintem az a könnyebb út ha pl. nappal az ő szobájában vagytok, ott alszik és akkor megtanulja, hogy az az öve, és később lehet, hogy nem lesz belőle akkora baj.
De ez csak az én véleményem.
Szia!
Nálunk is három hónapos koráig volt a mi szobánkban. Minden gond nélkül egyik nap átvittük az ágyát és kész. Ilyen pici korban még nem csinálnak ebből problémát, legalábbis a mi környezetünkben ez a tapasztalat.
nálunk ne is volt kérdés, hogy egy szobában leszünk. már 8 hónapos. múltkor láttam egy neve spszichológus előadását, és is azt mondta, hogy min. 1 éves koráig kötelező egy szobában aludni a babának és az anyának. különben nagyon magárahagyatottnak érzi magát a csecsemő, míg ha együtt vagytok, nyugodtan alszik, mert "tudja, érzi", hogy ott vagy tőle fél méterre. ne feledd, TE A VILÁGOT JELENTED A BABÁDNAK, A BIZTONSÁGOT!
nálunk ez nagyon jól működik, 1 hónapos kora óta átalussz az éjszakákat, szépen, nyugodtan alszik, ha véletlenül rosszat álmodik, vagy felrisad v.milyen zajra, rögtön tudok rá reagálni.
sógornőmék külön szobában aludta, a múltkor mondta, hogy nagyon-nagyon megbánta, hogy így csinálta. ha még egyster újrakezdhetné, együtt lenne a picivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!