Szokás felköszönteni Anyák napján a nagymamát? Illik készülni valamivel a babák nevében?
Én sose köszöntöttem fel a nagymamáimat, nálunk nem volt szokás, mindig csak az anyukámat. Ugyanígy van/volt a férjemnél is. Viszont most hogy megszületett az unoka, nem tudom, hogy a nevében készüljünk-e valamivel. Biztos jól esne nekik mondjuk :)
Nálatok ez hogy lesz?
Köszönöm a válaszokat!
Köszi csajok!
Épp felhívtam apukámat, hogy szerinte mi legyen, de szerinte nem kell, pont ezért, mert Anyák napja, és nem Nagymamák napja.
Én azért azt hiszem, készülök egy fotóval vagy valami aprósággal a babám nevében is :)
Azt még elfelejtettem, hogy nálunk az oviban és az iskolában is mindig készülnek a gyerekek a nagymamáknak is verssel, ajándékkal. Példa erre itt egy vers, ami szintén mamának íródott, biztosan ismered:
Édes, kedves nagymamácska anyák napja van ma. Olyan jó, hogy anyukámnak, (apukámnak) is van édesanyja. Reggel mikor felébredtem az jutott eszembe, vegyek csokrot mind a két kezembe. egyik csokrot neked szedtem odakint a réten, te is sokat fáradoztál évek óta értem. Kimostad a ruhácskámat, fésülted a hajamat, jóságodat felsorolni kevés lenne ez a nap. Köszönöm, hogy olyan sokat fáradoztál értem és hogy az én jó anyámat/ apámat felnevelted nékem!
9:55-ös anyuka vagyok.
Most találtam egy versikét, megosztom veletek:
Iványi Mária: Nagyanyónak
Halkan, puhán
Szirom pereg
Simogatja
Öreg kezed.
Piros szegfű
Halvány rózsa
Téged köszönt
Nagyanyóka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!