A fogzás kihathat úgy a 8,5 hónapos fiamra, hogy a tejen kivül semmit nem hajlandó enni? Már nem is hizik csak stagnál. Meddig fog ez tartani?
Ne sírj, el fog múlni! Én ugyanez átestem a fiammal, kb 6 hós volt. Semmit nem fogadott el. bőgtem, csapkodtam a konyhában, öntöttem ki a kajákat, több ezer forintnyit egy nap. nem aludtam, csak kutyultam neki az újabb és újabb kajákat, hátha megeszi. annál inkább nem. már sírt, hogy megint közelítek felé valamilyen tállal. aztán megelégeltem, és mondtam, majd ordít, ha éhes lesz, addig én nem csinálok többet semmit. Hát, nehéz időszak volt. Aztán a védőnő mondta, hogy előfordulhat, hogy egyszerűen nem hajlandó a kanalt elfogadni a fogzás miatt. aztán elkezdtem összeturmixolni neki a tápszert gyümivel. 120ml tápszert fél banánnal összekutyultam. és ezt megette. napokig mást nem is ettünk, csak ezt, cumisüvegből. és lassanként visszatért az étvágya. utána elkezdett tejpépet enni, azt is banánnal, cumisüvegből. aztán lassan belecsempésztem neki másikfajta gyümiket. És szép lassan elővettem a kanalt megint, csak néhány falatra. kb 2 hét alatt visszaállt a rend, kibújt egy felső fogacska. azóta elfogad mindent újra, bár a tápszert magában nem issza meg, csak gyümilével, de hát ez legyen a legnagyobb baj. most már megint sikerült híznunk egy kicsit. újabb két felső foga kibújt a napokban, azt megelőző napon szinte semmit nem evett, de nem is erőltettem.
Kitartás, biztos, hogy meg fog ez szűnni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!