4 hós kisfiam orra egy hete be van dugulva, és nagyon
sokszor kell kiszívni. Meddig tarthat ez még?
Figyelt kérdés
Láza nincs. Csak az orra annyira be van dugulva, hogy egy nap kb 3 óránként szívom, és rengeteg takony jön ki belőle.
MIt csinálhatnék, hogy hamarabb vége legyen? Meddig tart ez? Van valami szer ezellen? Az orrába fújkálom azt a tengeri sóoldatot, ami erre van. Van esetleg más is megfázásra? Lehet, hogy a torka is fáj? Azt honnan tudhatom?
VAgy vigyem le a dokihoz? És ő mit csinálna vele?
2011. okt. 9. 12:12
1/3 anonim válasza:
A doki megnézi a torkát és a tüdejét. Ennyiből hasznos, de ha nincs láz, akkor valószínűleg amúgy sem tenne semmit.
Adhatsz neki Cebiont és Calcimuscot nyálkaoldásra, hogy nehogy lejjebb húzódjon, aztán majd csak leküzdi.
Az is lehet, hogy a foga is készülődik, olyankor jellemző a folyamatos orrfolyás, igaz, az átlátszó szokott lenni és nem "zöldes", vagy más színű.
Jobbulást!
2011. okt. 9. 12:18
2/3 anonim válasza:
igen, vidd orvoshoz. A szívogatás, csöpögetés is stimulálja, ingerli - egyre jobban váladékozásra. Furcsa, de így van. Nagyon kicsi, ilyenkor mindenképp kell orvosnak látni. Majd ha nagyobb lesz - és egy nátha 1 hétnél tovább tart: akkor is orvoshoz kell fordulni. A betegségeknek van egy időtartama: Szerintem: ha náthás (és nem kötöd rá a porszívót) akkor 1 hét alatt elmúlik.
2011. okt. 9. 12:20
3/3 anonim válasza:
Kisfiamnál ugyanez majdnem két hétig tartott. 8 hónapos. Én nem vittem orvoshoz, csak miután már meggyógyult, mert attól féltem, hogy a rendelőben elkap egy másodlagos fertőzést, ami már komolyabb lesz! Kb. két-három óránként szívtam az orrát, és naponta kétszer Nasivin orrcseppet használtunk. Miután meggyógyult, elvittem tanácsadásra, hogy a doktornő vizsgálja meg, nem maradt-e valami vissza. Tiszta volt a tüdeje, torka is rendben, tehát minden oké. Azt mondta a gyermekorvos, akkor vigyem, ha van láza is, illetve tartósan köhög, vagy nem akar helyrejönni. Egyébként orrcseppet és orrszívást javasolt ilyen esetre, semmi mást. Jobbulást nektek!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!