Mennyi idős korban kezdenek el egyedül járni, lépegetni a babák?
majd elindul 1edül, amikor jónak látja és meglesz az egyensúlya, ereje, bátorsága hozzá. ezek az anyósok...
10 hónapos a babád... mit akar? olvasni még nem kell tudnia? őrület... a fiam mindjárt 1 éves, most lépeget 8-10 lépést 1edül. hintázzatok sokat,az segít az egyensúlyérzék fejlődésében.
Nem féltékanység, csak mondott valamit. Talán ő bátrabb határozottabb mami volt te meg féltősebb, óvósabb. Ez jó párosítás, az iskolaotthonban direkt így szokták választani a két tanítónénit. A babát nem ti tanítjátok meg járni, ő tanul meg, amikor ő akar. Mindegy hogy elengeded, vagy fogod. Saját idejében elindul. A bolgár bébiket nem olyan rég a muzulmánokat egy éves korukig szoros pólyában tartották. Ahogy levették a pólyát, ugyanúgy, saját idejük szerint elindultak.
ilyenkor persze ez szülőnek nagyszülőnek nagyon izgalmas, de meglátod, elszalad hamar. Csak győzzetek utána futni ketten!
Szia!
Az én kisfiam most lesz 18 hónapos 14-én. 13 hónapos elmúlt, amikor egyedül elindult.
én már azt hittem, hogy nem fog megtanulni egyedül menni.
Aztán amikor jött a védőnő a 15 hónapos oltás miatt, akkor döbbenten megjegyezte, hogy "már megy egyedül?"
Én csak néztem, hogy ezen mi a meglepő egy ennyi idős gyereknél.Erre azt válaszolta, hogy az csak tévhit, hogy az egy év körüli gyerekeknek már menni kell. Valójában másfél éves korukra kell csak megtanulniuk egyedül, önállóan járni.
Szerintem ne aggódj.Az anyósodnak pedig nem kell mindent elhinni, mert náluk mindíg az a mottó, hogy "az én időmben ezt így csináltuk", meg szerintem ezt " úgy kéne, hogy...!
Az én lányom 9 hónaposan indult el 2-3 lépést önállóan, most volt 10 hónapos és már teljesen segítség nélkül megy. Ha valamit kinéz magának a játszótéren szépen elmegy érte felveszi és megy tovább. Igaz perecelés is van bőven de majd belejön.
Minden gyerek más ütemben fejlődik ki korábban ki később indul el, az átlag kb 1 éves kor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!