Miért kel fel fél óra múlva? De már pici kora óta.

Én örülnék ha fél órát aludna.Az én kislányom reggel kel és csak este alszik,nappal maximum 5 percekre bóbitál el a kezemben de szerencsére éjszaka ő is alszik.Szerintem nem baj ez inkább örüljünk,hogy éjjel alszik!
3 hónapos kislány anyukája

Köszönöm a válaszokat!
Én arra gondolok hogy ez nem e nagy baj?Nem e lesz később gond ebből?Ha nincs síri csend akkor nem alszik vissza....:-(

Második vagyok.
Én fiam sem aludt sose vissza.
Ma is így van, ha felébred, nagyon ritkán alszik vissza. Viszont nem ébred fel mindig.
Nyugi, ez nem baj. :)

Az én kislányom születésétől kezdve fél órákat aludt napközben, visszaaltatni sem lehetett. Éjszaka szerencsére nem volt vele gond. Az orvos szerint neki ennyire volt szüksége.
Mikor elkezdett járni egyre többet aludt napközben, akár egy órát is ebéd után :)
Most 2 éves múlt, bölcsis és már 1,5-2 órát alszik, úgyhogy kitartás, lesz ez még jobb is.

Sziasztok!
De jó nektek ...
Az én Kisfiam most 6 hónapos, és szinte születése óta max. 20 perceket alszik nap közben, de akkor is cicin alszik el.
Ráadásul - és ez az igazán gond számomra - még éjjel is nem tudom, hányszor fent van, mert már összefolynak az ébredések, olyan fáradt vagyok. Olyankor mindig mellre kell tenni, csak úgy alszik tovább, de van, hogy 1 óra múlva ismét jelentkezik. Egyébként aranyos, okos, értelmes, tökéletesen fejlett baba, csak aludni nem tud szegénykém ...:-)))
Én mindig csodálom az éjszakát átalvó babákat és szüleiket.
Nincs valakinek valami ötlete, tanácsa, praktikája, hogy éjszaka aludjon a Babám???
(Bocsánat, hogy közbekérdeztem.)

10:41 ne haragudj, de nagyon rossz ötlet volt rászoktatni a picit, hogy a melleden alszik el. Nem csodálom, hogy hullafáradt vagy, ráadásul a gyerek sem alussza ki magát normálisan.
Nem akarok okoskodni, de akik a rosszul alvó gyerek, meg az alvással járó cirkuszok miatt panaszkodnak, még az elején elfeledkeztek a legalapvetőbb dologról. Az ember csak annyit engedjen, és szoktasson meg egy gyerekkel, amit MINDIG meg tud neki tenni,és engedni.
Ennek a szabálynak a mentén kell végiggondolni, hogy szabad-e rászoktatni a gyereket, hogy ölben, cicin, órákig tartó fejsimogatás, sétálás...stb, segítségével tudjon csak elaludni.
Szerintem akik most a véget nem érő "szertartásoktól" vagy a kialvatlan gyerek bömbölésétől szenvednek, valószínűleg ezerszer is meggondolnák a dolgot, ha újra kezdhetnék.
Még ha eső után köpönyeg is, higgyétek el: egy egészséges, jóllakott, kellő mozgástérrel, és a korának megfelelő játéklehetőséggel rendelkező kisgyereknek NINCS szüksége külön altatásra.
Szüksége van normális napirendre, a lefekvést megelőző nyugodt előkészületekre, kényelmes fekhelyre, egy kis megnyugtató fényre, a szobájába beszűrődő ismerős hangokra... De nincs szüksége, és nem is érdemes rászoktatni olyasmire, amit hosszútávon nem akar, vagy nem tud az ember vállalni.

Kedves utolsó, a gyerekek nem fröccsöntött termékek, van mindenféle,tudod, mint felnőttekből, akiknek, mellékesen jegyzem meg, 13548 elalvási, alvási rítusuk van.
Nem tudom, hogy hogyan veszed a bátorságot, hogy ex katedra kijelented, a gyerekeknek mire van szüksége.
Imádom az ilyen nőket öcsém.

Onnan veszem, hogy 4 gyereket neveltem fel. Egyik sem volt sem fröccsöntött, sem alvás, sem viselkedés zavaros. Mindegyiknek megvolt a maga kis elalvás előtti rituáléja, DE nem órákon át, és nem alvás helyett.
Nem kritizáltam senkit, pusztán csak annyit mertem álltani amiben biztos vagyok.
A hosszadalmas altatási szeánszok, amik végül 10-20 perc bóbiskolást eredményeznek, nem engedik pihenni a gyereket. Tehát nem jók igazán. Ráadásul elég feszültté teszik az anyukákat is. Már azokat persze, akik napi több óra földön kucorgós hátsimogatás, vagy sétálgatás után elgondolkodnak rajta, hogy ez így meddig folytatható hosszútávon? Tehát nekik sem igazán jó.
Egyszerűen csak annyit mertem javasolni, hogy az alvást nem kell úgy kezelni, mint ha a gyerek szívességet tenne azzal, hogy hajlandó megfelelő időben az ágyában lenni, és aludni. Vagy nem aludni, csak pihenni, szöszmötölni bóbiskolni.
Az alvás természetes része az emberek, így a gyerekek életének is. Nem kellemetlen, nem fájdalmas. Felesleges tehát úgy tenni, mint ha valami kárpótlás járna érte, akár nappal, akár éjszaka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!