Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy van most akkor ezekkel a...

Hogy van most akkor ezekkel a bébiételekkel?

Figyelt kérdés
Most kezdtük a hozzátáplálást, vegyesen szeretném etetni a kisfiam, házi illetve üvegessel. Néztem az üvegeseket, és a 4 hónaposok között olyanok vannak, hogy almás-málnás, almás-áfonyás, brokkolis stb... Ezeket is kaphatja nyugodt szívvel? Csak a friss zöldségeknél kell nézni a hozzátáplálási táblázatot? Pl málna egy éves kor előtt egyáltalán nem adható a táblázat szerint. Ezeket az üvegeseket is lassanként kell adni, első nap csak 1-2 kanállal?? Köszönöm a segítséget!
2011. okt. 4. 20:49
 1/4 anonim ***** válasza:
Szia,ezek állitólag ugy vannak feldolgozva,hogy az allergizáló részeket kivonják belőle.Pl a málna szőröcskéi,magja.Igen,fokozatosan kell adni ezeket is,de én nem tudtam megállni hogy többet adjak 1-2 kanálnál,ha láttam hogy enné még.
2011. okt. 4. 21:13
 2/4 anonim ***** válasza:

Én is vegyesen adom a kicsinek a házikosztot és az üveges bébikaját. Először én is meglepődtem azokon, amiket te is írtál. Én nem adok neki olyat, amiben ilyen aprómagvas gyümölcs van, vagy ami tényleg csak 1 éves kor felett lehet, de a zöldségeknél annyira nem tartottam szigorúan a táblázatot. Mi is 4 hósan kezdtünk enni, de pl. brokkolit már elég korán kapott, nagyon szereti a mai napig.

Én soha nem csináltam ezt az 1-2 kanalas dolgot. Minden annyira ízlett neki, hogy elsőre hagytam neki megenni fél adagot kb., soha semmi baja nem lett, csak jó étvágya :)

2011. okt. 4. 21:14
 3/4 anonim ***** válasza:

kivonják belőle az allergént ami miatt csak később adható. pl. az aprómagvasokban nincs mag, te ezt ottthon nem tudnád megcsinálni ezért úgy valóban egy éves kortól lehet adni.

üvegesból nyugodt szívvel adhatod, de kóstoltatni így is kell és majd ha magostul kapja akkor újra kell kóstoltatni :)

2011. okt. 4. 21:45
 4/4 anonim ***** válasza:
Mi is most kezdtük, szintén vegyesen etetem, de egyenlőre 30-40 grammnál nem eszik meg többet egyszerre. Én üvegesekből azokat a gyümiket és zöldségeket adom, ami a táblázat szerint is mehet. Málnásat meg hasonlókat nem adok kezdetnek, talán kicsit később ha az alap gyümölcsök már be vannak vezetve rendesen.
2011. okt. 4. 22:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!