Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi az igazság abból, h kisfiam...

Mi az igazság abból, h kisfiam azért nem tud ülni, állni, járni ( 7 hónapos), mert nincs se kiságya, se járókája?

Figyelt kérdés

Ezek a bútorok tényleg segítik abban, h hamarabb felálljon? Gondolom, mert kapaszkodik bennük. Viszont az én babám is meg fog tanulni járni, nem? Később?

Mindeféle válasz érdekelne, akinek van ilyen bútorok, és akinek nincs.

2011. okt. 3. 23:34
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Most hallok ilyet először, hogy kiságy és járóka segíti a mozgásfejlődést... mi tornával és játékkal fejlesztünk, ennyi. Kisfiaim 9 hónaposak, négykézlábazásból szoktak leülni, de így is egyik kezükkel még kitámasztanak.

EGyikük a napokban állt fel először, méghozzá az előtte heverő nagyapjába kapaszkodva.

A járókánk hálós, abba nem fognak tudni belekapaszkodni, de nem is azért tartjuk.

Ha egy pici 7 hónaposan még nem ül, áll és jár, azzal semmi gond nincsen.

2011. okt. 4. 09:45
 12/14 anonim ***** válasza:

Engem is anyósom kínzott folyton azzal, hogy milyen marha jó dolog a járóka, és meglátom, anélkül nem fog soha felállni stb... Semmi elvi bajom nincs a járókával, mi is helyhiány miatt nem raktuk össze. Kiságya ugyan van, de mindig csak alvásra használtuk.

Valamikor 7 hónapos kora körül ült fel, rá két hétre felállt, és a bútorokba kapaszkodva kezdett járni. A Tied is ezt fogja csinálni. Utána pedig egész nap foroghatott, kúszhatott-mászhatott, szerintem ezzel jobban fejlődött, mintha egy négyzetméterre lett volna beszorítva egész nap, mint mi annak idején.

2011. okt. 4. 10:36
 13/14 anonim ***** válasza:
Nekünk volt mindkettő. Kislányom mozgásfejlődése mégis lassú volt. 7 hónaposan még semmit nem csinált. 9 hónaposan kezdett forogni, 10 hónaposan ült fel, 11 kezdett mászni, 12 felállni és most 17 hónaposan indult el egyedül. Ha nincs orvosi probléma, akkor ki fog alakulni minden. Meg kell érjenek ezekre a dolgokra, meg kell erősödni a kis izomzatnak, csontozatnak. Ne aggódj. Segítségére lehet a kapaszkodásban egy kiságy rácsozat, de szerintem nem előfeltétel a járáshoz.
2011. okt. 4. 11:55
 14/14 anonim ***** válasza:

Semmi összefüggés nincs a kettő között szerintem. (Úgy néz ki, az idősebb korosztály mindenkinél eröltetné a járókát.. nálunk is :-))

7 hónaposan pedig még korai lenne felülni, felállni. A fiam pont 9 hónapos volt, mikor felült a szőnyegen.

9 és fél hónaposan állt fel egyedül. Először félig meddig a magasabb játékaira hasalva, aztán pedig a fotel mellett. Vagy bárhol, ahol meg tudott kapaszkodni. Most 11 hónapos, és lépeget a bútorok mentén.

2011. okt. 4. 15:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!