Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Elkezdtem nézegetni a babadolg...

Elkezdtem nézegetni a babadolgokat, hogy mit kell majd vennem. Van olyan amit másként csinálnátok? Amit felesleges volt megvenni vagy más jobb lett volna?

Figyelt kérdés

Tapasztalataitokat előre is köszönöm! Igaz még csak 18 hetes vagyok, még nem vásároltam, de már felmérem a terepet, miből milyet érdemes venni.

Jó babázást Mindenkinek!

2009. ápr. 28. 13:12
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
A kiságyra a forgó-zenélő kütyü felesleges, nem is nézte a fiam.
2009. ápr. 28. 17:13
 12/14 anonim ***** válasza:

Hintánk nekünk is van, szeretjük.

A Pampers nem jött be.

Amit nem vennék meg (és megvettem): állványos fürdető. A kád kicsi és tele van "buckával", emiatt a 2. nap kiutáltam és száműztem a padlásra. Helyette vettünk egy olcsó, hagyományos nagy babakádat, imád a lányom pancsolni benne! Az állvány része csak "lomtárnak" való, mindent odaraktam, ami éppen nem kellett, a pelenkázó részét meg egyszer sem használtam. 2 hét után a kádja után ment. :)

Hűtőrágókát sem vennék, olyan vastag, h a gyerek utálja a szájába venni.

Kádba hőmérő. Soha nem használtuk. Alkarral "mérem" a hőfokot.

Kabátok. Nem használtuk a télen, helyette inkább zsákot v overállt, a kabátokból mindig kinn volt a dereka.

Körömcsipesz.

Nem vettem, de szemezgettem vele:

Pelenkázószekrény. Helyette vettem egy kiságyra rakható lapot, amíg pici volt azon pelenkáztam, most meg ahol érem. :)

Fejlaposodás ellen párna. Helyette pelenka, szép kerek a kicsi buksija.

Bölcső.

Jó vásár volt: mei-tai, játszószőnyeg, sterilizáló, légzésfigyelő, bébiőr, összehajtható pelenkázó nemtudomhogyhívják, a kocsi aljába szoktam betenni, a múltkor vásárláskor jó szolgálatot tett; mellszívó, bimbóvédő, szopipárna, összezippzározhatós pléd, harisnyanadrág, talpas nadrágok (a zoknit lerúgja), kiságyra köthető zsebes tároló (varrattam), kifogó, orrszívó, műanyag előke.

Most hirtelen ennyi jutott eszembe.

2009. ápr. 28. 18:19
 13/14 anonim ***** válasza:

Szia!

Sima matracot vettem a kiságyba, azt megbántam már lecseréltem kókuszmatracra, jobban szellőzik.

A babaolló használhatatlan, olyan vastag, hogy nem férek a pici körmöcskéhez vele.

Fölösleges volt a rengeteg cumi és cumisüveg, mert a pici lányom egyáltalán nem fogadta el.

A Huggies pelenka vált be a legjobban, és a Liberóból az újszülött.

Hagyományos babakád a legjobb.

Amit nem bántam meg az a légzésfigyelő. nyugodtan alszom mellette.

Amit megbántam az elektromos mellszívó, iszonyatosan fájdalmas, az Avent kézi mellszívó sokkal jobb.

A ruhákkal kicsit túlzásba estem, van olyan ami sohasem volt rajtunk.

A kiságy fölé vettünk zenélő forgót, a mai napig azon alszik el a lánykám.

A pihenőszék nagyon jó, mert azzal hordozgattam a lakásban amíg kisebb volt, és etetni is tudtam benne.

Most hirtelen ennyi jutott eszembe.

Boldog kismamaságot, könnyű szülést és utánna jó babázást!

2009. ápr. 28. 21:16
 14/14 A kérdező kommentje:

Nagyon-nagyon szépen köszönöm Nektek is!! Sok hasznos dolgot tudtam meg. Pl én is Avent-es kézi mellszívót néztem... :)

Nagyon jó babázást kívánok Nektek! :)

2009. ápr. 29. 10:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!