Mi sokkal messzebbre fogunk költözni, majdhogynem azután amikor a pici betölti az 1 évet. ingázás lesz a két ország között, mert apuka külföldi, igy szó szerint két hazája, otthona lesz a gyerekeinknek. amig iskola, óvoda van, addig kint élünk, aztán, nyári szünetre haza jövünk. ez fél év itt és fél év ott. az út repülővel 3-3,5 óra. a nagyszülőket én is sajnálom, de én ezt az életet választottam és a gyerekeknek is nagyon jó lesz, hiszen már kapásból két nyelvet fognak tanulni! Ez nálatok is fennt áll... ez csak egy pozitiv a sok közül. ha a körülményeitek jobbak lesznek, akkor mindenféleképpen menjetek, hiszen ti már külön család vagytok és egyszer (sajnos, hogy ezt kell mondjam) elszakadunk a szülőktől! A kapcsolatot lehet tartani telefonon, skype-on, ott még akár láthatják is egymást és azért a látogatás is sokkal kivitelezhetőbb, mint mondjuk nekünk! az én véleményem, hogy menjetek és merjetek kockáztatni a jobb élet reményében. sok sikert nektek!
2011. szept. 29. 15:34
12/18 A kérdező kommentje:
Hát nálunk ez egész pontosan ugy működne ha minden igaz.
Hogy előbb ki kell menünk a rokonokhoz ők bejelentenek minket hozzájuk.
Várunk egy pár napot és elmegyünk az ottani vöröskereszthez.
Ott meg mondjuk,hogy itthon nincs semmi lehetőség és szeretnék itt élni dolgozni meg stb
/de ez gyerek nélkül képtelenség mert a gyereket veszik figyelembe ha gyerek nincs rád se szarnak/
Ők adnak lakást és elküldenek nyelv tanfolyamra amit az állam áll. És fejenként fizetnek azt hiszem 370eurot a megélhetésre + gyerek pénz.
2011. szept. 29. 15:34
13/18 anonim válasza:
Micsoda dolgok vannak, kívánom, h járjatok szerencsével.
Mindketten akartok dolgozni, vagy csak párod? Neki mi a végzettsége, hamar találna munkát?
2011. szept. 29. 15:37
14/18 A kérdező kommentje:
A további válaszolónak is nagyon szépen köszönöm a biztatást :D
2011. szept. 29. 15:37
15/18 A kérdező kommentje:
Kőműves.
Hogy hamar azt nem tudom de pl a nővére 10 éve kint él és még mindig az állam fizeti neki a lakást. Dolgozik csak nem bejelentve.
2011. szept. 29. 15:41
16/18 anonim válasza:
OFF: bocsi, hogy bele kontárkodok, de engem is érdekel a téma, sok sikert nektek kérdező!
2011. szept. 29. 17:29
17/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2011. szept. 29. 17:32
18/18 anonim válasza:
Szia mi is nemetorszägban elünk 2 gyermekkel nagy 11 eves kicsi 1 eves ö mär itt született. 5 eve elünk itt ferjem nemet ällampolgär. Annyi hozzäfüznivalom lenne a temähoz hogy a kisgyerekek hamar beilleszkednek a nyelvet gyorsan elsajätitjäk az oviban, a nagyszülökhöz minden iskolaszünetben haza tudtok utazni,(mi is ilyenkor szoktunk)Viszont arra nem alapoznek hogy az ällam majd segit amig nincs munkätok, mert nem nagyon segit, a kisgyermekre jär kindergeld ami 185 euro azonkivül semmi,mert a mutterschaftsgeld (ez nälunk a gyes) csak 1 evig jär. Lakäst is elsösorban olyanoknak biztosit akik mär huzamosabb ideje itt tartozkodnak, es az unio ällampolgärainak nyelvtanfolyam ugy tudom nem teritesmentes. Ha a ferjednek lessz fix munkahelye az jo szerintem menjen ö ki elöbb es ha minden szämitäsotok bejön akkor menj te is a kicsivel, sok szerencset kivänok nektek!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!