Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért nem jelentkezik a védőnő?

Miért nem jelentkezik a védőnő?

Figyelt kérdés

Közel egy hónapja elköltöztünk, s ezzel sajnos más védőnői körzetbe kerültünk. A régi védőnőnk mondta, hogy majd jelentkezik az új, de ez eddig nem történt meg. 9 hónapos ikreink vannak, kis eü gondok meg sok kérdés, stb.

Lehet, hogy nem is fog hívni ill. jönni? Egyébként tudomása van róla, hogy ideköltöztünk.

2011. szept. 29. 09:48
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Mi 3 hónapja költöztünk. Gyerekorvost nem váltottunk. Többször telefonáltam, mondták, hogy helyettesítés van mert akihez tartoznék szülni ment... a régi védőnőmmel tartjuk a kapcsolatot néha, mondta hogy már átküldte a papírokat. A gyerekorvosomnak mondtam, hogy többször szóltam, de senki nem jelzett vissza, mondta, hogy nem baj, a gyerekek (2 éves és egy 7 hónapos) "nyomon vannak követve".

Így én nem izgulok. A dokim figyel a gyerekekre, bármivel hívhatom.

De ha szeretnéd ha kijönne, hívogasd őket többször. Csak kifárad végre.

Minden jót kívánok.

2011. szept. 29. 12:25
 12/15 anonim ***** válasza:

Hm, bocs az OFF-ért, én az első vagyok, nekünk utoljára pár hetes korában jött ki hozzánk a védőnő, azóta mi járunk hozzá, 1 hónapos korában már evidens volt a részéről, hogy csakis mi járjunk hozzá, de erre mifelénk ez így szokás, a múltkor 3 hetes pici babát vittek hozzá..

Ráadásul én időközben másik babával vagyok terhes, az első most 7 hónapos, először azt mondta, majd ő kijön terhesgondozásra, most meg pár napja "meggondolta" magát és mégiscsak mi menjünk hozzá.Szóval érdekes dolgok vannak, mondjuk az biztos, hogy majd anno nagy pocakkal nem fogom az akkorra jópár hónapos babámat cipelni magammal együtt hozzá...Azért mindennek van határa...

2011. szept. 29. 13:17
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
A védőnőnek 6 hónapos kori havonta 1-szer kell kijárnia a babához, ezt követően kb. 1 éves korig csak 2-3 havonta. A védőnőket is szokták rendszeresen ellenőrizni, hogy voltak -e a családnál (persze, ezt bejegyzések alapján teszik, és tulajdonképpen azt ír be, amit akar. Egy éves kor után már nem jön ki, legfeljebb fél évente egyszer, ha nincs a gyermek intézményben. Tanácsadásra ajánlott elvinni a gyereket a fent leírtaknak megfelelő időközönként. Nem vagyok védőnő, csak a munkám miatt szoros kapcsolatban vagyok velük, innen tudom.
2011. szept. 29. 14:00
 14/15 A kérdező kommentje:

Elolvasva a válaszokat, már tudom mi a gond: túlságosan is hozzászoktam a jóhoz. Istennek hála, a gyerekorvosunk is kiváló (nem véletlenül választottuk), vele is mindent meg lehet beszélni, pl. ma is látta a gyerekeket.

De nekem a védőnő volt az, akivel havonta, régebben pedig gyakrabban leültünk, és a legapróbb részletekig kitárgyaltuk a gyermekgondozási dolgokat. A terhességem félidejétől kezdve kijárt hozzánk, addig én mentem a rendelőjébe.

Azt mondjuk nem tudtam, hogy féléves kor után már csak 2-3 havonta kell ránézniük a picikre, akkor egyelőre nem pampogok. :)

Köszönöm az informatív és hasznos válaszokat, mennek a pontok!

2011. szept. 29. 16:35
 15/15 anonim ***** válasza:

Sziasztok. 12:35-ös vagyok.

A régi védőnőmmel mikor beszéltem és mondtam neki hogy még mindig senki nem keresett fel, mondta hogy ez fura, pedig kötelessége lenne felkeresni és egyszer kimenni, hiába az akihez tartoznék gyeden van.

Mint írtam, hívtam őket többször is, de még azt sem tudták ki a helyettesítő....

Na nem mintha várnám, mert nincs rá szükségem, de azért megtehették volna hogy kijönnek. Sőt egy ismerősöm anyósa is védőnő itt, Ő is szólt, de semmi.

2011. szept. 29. 19:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!