Az normalis hogy 9honapos babam meg nem maszik csak hason kuszik, vagy neki ez ki is fog maradni es egybol jarni fog?
valószínűleg fok mászni is. ne aggódj, nincs elkésve.
sokat tedd hasra, mást nem kell tenned.
ilyen korban kell elkezdeniük,nincs elkésve,az más dolog h a szuperbabák már szinte ugy születnek h másznak:)))
ha kúszik,akkor elöbb-utóbb rájön hogyan kell kitolni magát...
nem jo ha a mászást kihagyja,ez fontos mozgásforma.
A lányom 9,5 hónapos korában kezdett mászni, ne aggódj, időben van.
A fiam (ikrek) már 8 hónaposan mászott.
Nem egyformán fejlődnek, a tiéd normális ütemben! Ne siettesd!
10 hónapos koráig hagynék neki időt, hogy egyedül rájöjjön a mászás "művészetére". Addig pedig nem aggódnék,még belefér ez a pici késés.
HA addig nem indul be, szerintem kérj segítséget: gyógytornász, konduktor néhány alkalom alatt beindítja általában, illetve megmutatja, mit tudsz tenni. Nem maradhat ki ez a mozgásforma, mert problémákat okoz az idegrendszer fejlődésében.
konduktor-anyuka
(Esetleg én is tudok segíteni itt, Bp-en)
Most kezdjem el sorolni én is azokat az eseteket, ahol a szülő még 10-11 hónaposan sem lépett mozgásfejlődés ügyben,és a kicsi nem hozta be a lemaradást? Nekik ezt nem fogják megköszönni a gyerkőcök. :-(
Persze, a többség egyszerűen lassabban érik (az enyém is 10 hós volt, mikor mászni kezdett), de van akiknél más a gond.
Szerintem az ember inkább szánjon rá időt, meg pénzt, ha kell,de később ne bánja meg a döntését. Egy normális gyógytornász, vagy konduktor úgysem kezeli, ha nincs miért.
Az előbbi konduktor-anyuka
Ha visszaolvasol,látni fogod, hogy nem ijesztgettem senkit, csak a tapasztalataimat írtam le.
Én is tizenéve vagyok a pályán, láttam már néhány dolgot.
Azok, akik nem hozták le a lemaradást, azoknál komolyabb idegrendszeri károsodás állt a háttérben. Egyes esetekben ez elég későn mutatkozik meg. Gyakran csak ilyenkor,8-10 hónaposan a mászás, kúszás,ülés hiányát veszi észre a védőnő, vagy az anyuka. Az esetek többségében a baba kicsit lassabban ugyan, de magától "beérik", és megtanul minden mozgásformát. (Nem kúszik el érettségizni.)
Egyes esetekben viszont ez a lemaradás egy felhívó jel, hogy nagy baj van, fejleszteni kell ahhoz, hogy beinduljon a mozgás. Hogy ebbe a kisebb hányadba tartozik-e az ember gyereke, azt viszont házilag egy laikus nem mindig tudja megítélni. Ehhez kell a szakember.
Erre próbáltam utalni.
konduktor-anyuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!