S. O. S! Pavlik kengyel?
Tübingeni csipőabdukciós ortézis,Ottobock termék.Nézz utána,ugyanaz a problémánk volt,hallani sem akartam Pavlik kengyelről.Romániában élünk,itt nem akartam elhinni a diagnózist.Átmentünk Debrecenbe,persze ugyanaz volt.Fejletlen csípőizület.
Azt a bizonyos ortézist itthon kaptam a gyerekorvosunktól,vittem is magammal,hogy a debreceni doki mit mond.Azt mondta szenzációs,csak elég drága.2X6 hetet volt benne a lányom,nagyon jól bírta.Ruhára kell feltenni,tud rugdalozni benne,a lényeg az,hogy nagy legyen a terpesz.
Utólag tudtam meg,hogy az a bizonyos Pavlik kengyel,sok esetben rosszat is csinál,mert fixen tartja a lábakat.
Ha kérdésed van,írj nyugodtan,regényt tudnék írni róla.Bárcsak segíteni tudnék.
Pár embernek kölcsön adtam,mindenkinél eredményes volt.
A fejletlen csípő a csípőficam lehetőségét jelenti. Mivel a csipőizület nem fogja körül a combcsont fejét, ezért az kiugorhat az izületi vápából. A kengyel abban segít, hogy olyan pózban tartja a lábakat, ami jobban ingerli az izületet, hogy a megfelelő irányban növekedjen, és nem hagyja hogy a combcsont elhagyja a vápát. Az én lányom is 3 hónaposan kapott kengyelt. Nem volt egy fáklyásmenet, de inkább ez mint egy nyomorék gyerek, aki állandó fájdalmakkal küzd, vagy gipszben töltött hónapok és fájdalmas műtétek. Ha felírták a kengyelt akkor hordani KELL! A gyerek meg fogja szokni. Én sem hittem el, de így volt. Max egy hét, és megszokja. Az én lányomon 3 hónapig volt, napi 23 órát, és minden este üvöltött mikor visszaadtuk fürdés után, de amúgy jól viselte az első 1 hét után. Tudott benne rugdalózni is, igaz csak oldalra. Hason altattam, így éjjel nem ébredt fel arra hogy nem tudja teljes szabadsággal mozgatni a lábát. 6 hónaposan vették le a kengyelt, 7 hónaposan felült, 8 hónaposan felállt, 11 hónaposan járt. Megért ennyit az egészsége.
Kérdező! Ha kengyelt írtak akkor a betétes rugi nem elég. A gyereked érdekében ne vedd le a kengyelt az előírt időn belül, mert sokat árthatsz vele. A második által említett ortézisnek érdemes utánanézni, az is jó lehet, de korántsem valószínű, hogy azt jobban viselné a gyereked.
Minden jót!
Megszokja.Neked nehezebb nézni mint neki viselni.Ha anyatejes,hamarabb gyógyul.
Nem én találtam ki,doki mondta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!