Pavlik kengyel? Babátok, hogy bírta és meddig kellett hordania? Miútán levették sok idő volt mire behozta a társait?
Nekem egy barátnőm mesélt sokat a kengyelről, jó pár évvel ezelőtt a lányán fél évig volt, plusz előtte még be is volt combig gipszelve a kislány, mert dongalába volt. Az anyuka persze bele volt betegedve lelkileg a látványba, de azt mondta, a kislány ugyanakkor kezdett kúszni-mászni, mikor a többi baba, állítólag iszonyú ügyesen bírt sederni a szíjakkal együtt :)
Úgyhogy nyugi!
A Ti babátokról meg már le is veszik, mire eljön az igazi mozgásfejlődéses periódus fél éves kor körül :)
6 hónaposan vették le róla.15 hónapos koráig mászott,akkor elindult és meg sem állt.21 hónapos volt,amikor született a tesó,akkor ő már gyalogolt,mert a babakocsi az öcsinek kellett.
4 éves korától versenyszerűen sportolt.Nyugi,nem lesz semmi gond!
Én magam voltam Pavlikban. 3 hónapos voltam kb., amikor észrevették, hogy baj van, és 5 hónapot voltam a kengyelben. Vékony testalkatú vagyok (de nagyon magas), nagyon mozgékony, gyerekként is az voltam, mégis 1,5 éves voltam, mire megtanultam járni - azt mondták az orvosok, hogy a Pavlikban töltött idő hozzáadódik a járástanuláshoz, tehát kb. egy éves koromra önállóan jártam volna, ha nincs ez a baj.
Meggyógyultam, semmiféle járáshibám nincsen, mindkét lábam a földig ér. :) A csípőm kötöttebb, mint a szokásos, a bal lábam (amely a rövidebbik volt) bizonyos mozgásoknál hallhatóan "kattan", de egyébként semmi bajom sincsen. Tinédzserként időjásra nagyon érzékeny volt, de az is elmúlt. Ma már nagyon ritka, hogy fájna, akkor is csak hidegfrontra.
A mai kezelések sokkal hatékonyabbak, mint a hetveens években. Ne aggódj, kedves kérdező. Legyél türelmes a babáddal és mindent csinálj úgy, ahogy a doki mondja.
Bármennyit is kell Pavlikban töltenie, be fogja hozni a hátrányt. és ne törődj azzal, hogy a szomszéd gyereke vagy bárki gyereke mikor tanult meg járni!
Ps: És nagyon, de nagyon sokat törődj a kicsivel! Nagyon szeresd, mert a Pavlikban eltöltött idő lelkileg megviseli az embert, állítsa bármely orvos az ellenkezőjét. A fájdalom és a mozgásképtelenség félelme berögzül az ember lelkébe, még ha ez egész életében nem is tudatos.
Köszi a válaszokat!
Utolsó már rég el is felejtettük a dolgot, de azért köszi, hogy írtál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!