Tud-e hisztizni egy 1 hónapos kisbaba, amikor sír?
1 hónapos babának még nem feltétlenül van könnye...
Ekkora baba nem tud hisztizni.
Itttenem, ez nagy butaság.
Ilyen pici még nem hisztizik, sőt, az enyém 6 hónapos, de még nem láttam hisztizni Őt sem.
Tehát nyugi, egy jó ideig nem tud.
Ha a baba sír, valami baja van, neki amúgy ugyanolyan baj az éhség, mint az unatkozás.
Amúgy gondolj bele, 9 hónapig egyben az anyukával, naná, hogy hosszadalmas, nehéz folyamat megtanulni és elfogadni, hogy külön vagytok.
Ja, és könnyezni csak később fog, nem emlékszem pontosan, talán 2-3 hónaposan.
Idézve egy cikkből:
"A baba élete első félévében még nem hisztizik. A szó szoros értelmében vett hisztéria ugyanis az akarat érvényesítéséről szól - a néhány hónapos csecsemő pedig nem képes ilyen szintű tudatosságra, sőt, voltaképpen akarata sincs. Megesik azonban, hogy hosszasan nyafog anélkül, hogy ennek valamiféle racionális oka lenne, mint az éhség, szomjúság, álmosság, fájdalom.
A jelenség hátterében számos olyan probléma állhat, mely valójában nem súlyos, ám éppen eléggé kellemetlen a kicsi számára ahhoz, hogy a rendelkezésére álló elsődleges és szinte egyedülálló kommunikációs eszköz, azaz a sírás révén hozza tudomásodra.
Elképzelhető, hogy csak az a baja, hogy nem a megfelelő testhelyzetben fekszik a kiságyban, és rossz szögben van a dereka vagy a gerince. Lehetséges, hogy séta közben a babakocsi mozgásával járó zötykölődés zavarja, netán kifelé néz a kocsi, és mivel nem lát téged, elveszíti a biztonságérzetét. Nem zárható ki az sem, hogy, bár alvásidő van, ő még nem elég álmos, és a számára korai lefektetés ellen tiltakozik egy kis hasogató sírással. A legtöbb esetben pedig csak a közelséged és az azzal járó, soron kívüli dajkálás iránti igényét fejezi ki a hisztivel."
a babáimnak anno 3-4 hónapos kora között lett könnyes a sírása addig nem volt
az igazi hiszti szerintem még nagyon messze van .-))
Olyan jó visszaemlékezni ezekre a "hisztikre", amik egyáltalán nem azok. Pedig akkor még én is azt hittem, hogy nyafog, hisztizik... ja mert persze bogarat ültettek a fülembe a kedves rokonok. :)
Na szóval, a hiszti.... jajj istenem, abban most nyakig benne ülök. :) Szóval tök jó, hogy nyöszörög a picid, keresd meg mit szeretne. :) Nem hisztizik, az tuti!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!