Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szoptatás mellett Algopyrin?...

Szoptatás mellett Algopyrin? Iszonyúan fáj a torkom, mit vehetek be?

Figyelt kérdés
Sós víz, szopogatós tabletták, méz, gyógyteák nem használnak :(
2011. szept. 22. 12:26
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
lányom koraszülött lett. a pic*en fejtük a tejet és mondta a főorvosnő hogy akár cataflant is bevehetünk.
2011. szept. 22. 14:08
 12/19 anonim ***** válasza:
Igen, a Bioparox nagyon jó.Igaz, hogy van benne némi antibiotikum, de nekem ezt javasolta a háziorvosom, amikor terhesen megfáztam.Tisztában volt az állapotommal.Sőt, szoptatás mellett is megfáztam egyszer, akkor is mondta az orvos, hogy használjam nyugodtan, a picire nincs káros hatása.Gondolom, helyileg hat, és enyhe.Egyébként az Algopyrin 4 órán keresztül hat, rá is van írva a tájékoztatóra, hogy csak 4 óra elteltével ismételhető a gyógyszer.Bár nem olyan koncentrációban, de benne lesz a tejedben.Egy fél szemtől semmi baja nem lesz, de én nem szedném többet.
2011. szept. 22. 14:13
 13/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Van itthon Bioparox is, de arra konkrétan rá van írva, hogy szoptatás mellett nem alkalmazható. Panadol extra is van itthon, arra az van írva, hogy kerülendő szoptatás alatt. Most akkor legyek okos...
2011. szept. 22. 16:51
 14/19 A kérdező kommentje:
Tantum Verde spray-t nyomom harmadik napja, de semmi hatás. Mondjuk az íze finom, így már fél siker :)
2011. szept. 22. 16:52
 15/19 anonim ***** válasza:
Nézd: a betegtájékoztató mindent tilt.Én is szoptattam 8 hónapig, voltam is megfázva, és a házorvosom a Bioparoxot mondta.Egy háziorvos nem hülye, csak tudja, mit beszél.Panadolt pedig lehet, a patikus, és a védőnők szerint is.Ráírják a papírra, a gyógyszergyár ezzel levédi magát.De ha a gyógyszerész és az orvos valamit ajánl, én meg se nézem a tájékoztatót.És lehet, hogy azt írják a Panadolra, hogy kerülendő, de az Algopyrinre meg azt írják:TILOS! Azért van különbség..
2011. szept. 22. 18:21
 16/19 anonim ***** válasza:

Megnéztem neked, Algopyrin után 48 óráig nem szoptathatnál:

[link]

2011. szept. 22. 18:25
 17/19 anonim ***** válasza:
Amúgy mi lesz a kisbabával, ha átkerül a tejbe a fájdalomcsillapító gyógyszer? Rossz hatással lesz rá? De mi???
2011. szept. 22. 21:55
 18/19 anonim ***** válasza:
Szerintem semmi baja nem lesz, esetleg azt el tudom képzelni, hogy álmosabb, bágyadtabb lesz tőle.Egyébként nem tudom, jó kérdés.Egy biztos, nem egészséges a babára nézve.Vegyél egy doboz Nurofent, vagy Panadolt.Ezek gyengébbek, de ezeket lehet szoptatás mellett szedni.Nekem az Algoflexre is azt mondták, hogy nem szabad.De leginkább menj el orvoshoz vele.Ha elmondod, hogy szoptatsz, tudni fogja, mit írjon fel.Van olyan antibiotikum is ( kb. 2-3 féle) ami nem kerül bele a tejbe, és nincs hatása a babára.
2011. szept. 23. 07:20
 19/19 anonim ***** válasza:

A Tantum Verdés, Bioparoxos vagyok. Nemrég találtam egy oldalt, ahol összetétel szerint van egy felsorolás, hogy mit lehet szedni szoptatás alatt, hátha hasznos lesz mindenkinek:

[link]

2011. szept. 23. 09:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!