Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mindenki viszi a gyerekét...

Mindenki viszi a gyerekét játszótérre?

Figyelt kérdés

Hosszú történet, majd leírom, ha érdekel titeket, hogy miért kérdezem, csak most egyelőre kíváncsi lennék, hogy tényleg mindenki viszi játszótérre a babáját, kisgyerekét?

S hányszor? Minden nap?

(Nagyjából 1-1,5 éves gyerekek anyukájától kérdezném, de persze bárki írhat, csak kérlek írjátok le hány éves a gyermeketek!)

2011. szept. 22. 11:36
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Egy időben nem jártunk, mert inkább átmentem a barátnőmhöz, akinek akkora a gyereke, mint az enyém. Amikor megszülte a másodikat, és nem egyezett a napirendünk, akkor kezdtünk el játszótérre menni. Nyáron szinte minden nap mentünk. Én szeretem, mert legalább én is tudok beszélgetni valakivel. Igaz, anyósom már teljesen kiakadt ezen, hogy azért lakunk családi házban, nem?! De a gyerekek szeretnek járni, és én is.
2011. szept. 22. 12:42
 12/25 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Igen ő egy mintaanya, vagyis azt hiszi, és jó pár beszólásán ki lehet akadni, így annyira nem érdekel, csak hát kíváncsi voltam mások véleményére is.

2011. szept. 22. 12:43
 13/25 anonim ***** válasza:

17 hónapos a fiam. Elég sűrűn járunk játszóra, de mi panelban lakunk és nincs olyan a környezetemben aki kertesbe lenne és lenne babája neki is.

De így is vannak napok amikor nem megyünk le, hiába van jó idő. Nem úgy lett szoktatva, h minden nap pontosan x óra y perckor lemegyünk, hanem amikor kedvünk van, látszik, h itthon unja magát. Mivel elég régóta jár, így van amikor babakocsi nélkül sétálni megyünk, nem játszóra. Nektek mivel van olyan babás akinek van kertje és odaviszed nem hiszem, hogy el lenne bármitől is szigetelve a babád.

2011. szept. 22. 12:43
 14/25 A kérdező kommentje:

Köszi nektek is a választ!

Nem szigetelem el a lányom, sőt, próbálom "társaságszeretőnek" nevelni. Csak furcsa, ha valaki más, kívülálló jobban tud mindent, mint a gyerek saját anyja. Tudom, nem kell az ilyenekkel foglalkozni, csak én meg érzékenyen fogom fel a dolgokat.

2011. szept. 22. 12:46
 15/25 anonim ***** válasza:

Masfel eves a kisfiam (ponotosabban 19 honapos). Ritkan jarunk jatszoterre. Az okok a kovetkezok:

1. Kisfiam bolcisbe jar hetkoznap delelott 9-tol delutan 3-ig mert dolgozunk es a bolcsinek van sajat jatszotere meg kinti fedett kert resz is. Igy szinte minden nap kint vannak a gyerekek a jatszoteren vagy a fedett kerti reszen. Tehat jatszoter meg gyerek tarsasag az megvan heti 5-szor. :)

2. Kertes hazban lakunk, van a kisfiamnek homokozoja, csuzdaja meg maszokaja. Imad a kertben jatszani, tologatni a domperet, talicskajat es kis bevasarlo kosarat. Pakol ide oda. Hozzank is inkabb baratok jonnek a babakkal vagy mi megyunk hetvegente. Ha jo ido van akkor delutan kiulunk egyet fagyizni a kertbe a kisfiam meg jatszik korulottunk. Mivel a bolcsibe megvan a gyerek tarsasaga es a jatszotere ugy latom sokkal jobban elvezi itthon a kertbe, hogy csak o maga lehet. Igy kap mindkettobol. :)

Egyedul hetvegen szokta a ferjem elvinni jatszoterre amikor en takaritok mert igy konnyebben megy. Vagy esetleg o bevallaja a porszivozast es a portalanitast es en elviszem addig a jatszoterre a gyereket vagy tekeregni valahova a baratnokkel es a babakkal.

2011. szept. 22. 12:50
 16/25 anonim ***** válasza:

3 éves a kisfiam, soha nem vittem még el játszótérre. Anyukámék néha elvitték amikor nálunk volt.

Kertes házban lakunk, van az udvaron 3 hinta, csúszda, homokozó, trambulin, .... A gyerektársaságot megoldjuk úgy, hogy átjönnek hozzánk ismerősök hasonló korú gyerkőceikkel.

2011. szept. 22. 12:56
 17/25 anonim ***** válasza:
Ja, azt kihagytam, hogy én azért nem viszem játszóra, mert nálunk nincs játszótér. Ha lenne, biztosan eljárnánk néha-néha.
2011. szept. 22. 12:57
 18/25 anonim ***** válasza:
Minden nap megyünk mert panel kétszobás lakásunk van, 5. emelet. 1 és 3 évesek.
2011. szept. 22. 13:05
 19/25 A kérdező kommentje:

Nektek is köszi a válaszokat!

Hát igen, nem mindegy hol lakik az ember és milyenek a lehetőségei. Ez tök érthető, de azért nem kell kritizálni a másokat, mert valamit másképp csinál, főleg ha tök mások a körülmények is.

Szerintem mindenki megteszi a magától telhetőt a gyerek érdekében, legalábbis normális esetben.

2011. szept. 22. 13:09
 20/25 anonim ***** válasza:
Nem igazán járunk. 2 éves a kislányom , most töltötte nemrég. Én az anyukák miatt nem szeretek járni , nem szeretnék velük trécselni. Ha csak egy-két gyerek van , akkor bemegyünk . A kislányom ennek ellenére nagyon nyitott , szívesen barátkozik bárkivel. Levegőzni máshol is tudunk , kerülöm a játszótereket.
2011. szept. 22. 13:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!