Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Adnád vagy nem adnád 10-14...

Adnád vagy nem adnád 10-14 hós babádnak? Miért?

Figyelt kérdés

Túró rudi, gyümölcsös danone, túrókrém, kinder tejszelet, naturjoghurt, kaukázusi kefír, rostos gyümölcslevek - 100 százalékosak.....

Pro és kontrákra lennék kiváncsi.

2009. ápr. 25. 11:04
 1/5 anonim ***** válasza:
75%

Még nem adnám a túrórudit és a túrókrémet meg a tejszeletet a többit talán 1 év felett

- túl sok a cukor benne, nagyon édes

- megszokja és nem akar mást enni

- inkább gyümölcsök az édesség helyett

- és viz az édes löttyök helyett

2009. ápr. 25. 11:06
 2/5 anonim ***** válasza:
73%

Szia!

Túró rudit, kinder tejszelet, naturjoghurt azért nem adnék, mert mi se nagyon eszük.

Yogobella gyümölcsjoghurtot már adtam és ízlett neki, és mi azt eszünk legtöbbször.

Kaukázusi kefirt én szoktam inni, de majd csak később próbálkozom meg vele, mert még úgy se inná meg.

Gyümölcsleveket kap, mert a vizet nem issza meg, de nem is erőltetjük, mert mi se isszuk, max a szodát, de azt meg tuti 2 éves korig hascsikarás lenne!

11 hónapos anyuka.

De amíg lehet gyümölcsök az elsők, és ritkán kap finomságot pl gyümölcsjoghurt!

2009. ápr. 25. 11:36
 3/5 anonim ***** válasza:
46%
Kinder tejszeletet es turokremet a cukor miatt meg nem, turorudit a csoki nelkul isgen, natur joghurt mehet, kaukazusi kefirt ha szereti, akkor igen, gyumolcsleveket vizzel higitva, nem tomenyen, mert az is ele cukros, meg ha termeszetes cukor van is benne.
2009. ápr. 25. 11:52
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

én ilyen korban már mindent adtam nekik. nem lett bajuk tőle. csak nem kell túlzásokba esni.

én voltam a kontra :)

2 gyerekes

2009. ápr. 25. 12:10
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Én 11 hónapos kora óta gyakorlatilag "mindent" adok neki. Natúr vagy gyümölcsös joghurtot szinte minden második nap kap reggelire, de a többi felsorolt étel/ital nagy részét is kóstolta már. Tehát nálunk nincs "tiltólistán" egyik sem. Szerintem 1 éves kora körül már nem kell annyira óvni egy babát, nyugodtan megismerkedhet mindenféle új ízzel. Persze nem arról van szó, hogy étkezés helyett egyen túrórudit, vagy tejszeletet! Csak arról, hogy például ebédre egy teljes adag húsos főzelék után desszertként adok neki valamit. Ami az esetek nagy részében valódi gyümölcs, csak néha egy kis édesség (pl. puding, túró rudi). Nálunk még a rászokás veszélye sem fenyeget, mert egy-két falat túrórudinál, vagy édes süteménynél többet nem is kér.
2009. ápr. 25. 13:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!