8 hónapos babám csak hümmög mást nem mond ez baj?
Másnál van ilyen?
Figyelt kérdés
2011. szept. 20. 16:16
1/7 anonim válasza:
Nagyon változóak a babák! Mozgásilag hogy áll? Csak azért, mert barátnőm babája is csendeske volt, és amikor beindultak a nagyobb mozgások (mászás, állás), akkor kezdett el gagyogni is. De még 9 hónaposan sem beszél annyit, mint az én 7 hónaposom, akinek meg egész nap be nem áll a szája. Hidd el, visszasírod még a csendes napokat! :D
2011. szept. 20. 16:23
2/7 anonim válasza:
Szintén 8 hós, ő is hümmög, sikítozik legfőképpen. Néha mond ilyet, hogy deje, gáé, meg hasonlók, de ezeknek nincs értelme, csak próbálgatja a hangját. A dedede, bababa, és hasonló hangsorok még nincsenek nála, a lányomnál ilyenkor már volt. Viszont a kicsi fiúnak gyorsabb a mozgásfejlődése. Szóval ne aggódj, mindenki másként fejlődik, másban jobb!:)
2011. szept. 20. 16:47
3/7 A kérdező kommentje:
Mozgásilag már minden meg van,már csak elkel indulnia:)
Egyedül ül,áll kapaszkodva, lépeget bútorok mentén, mászik mint a gyík:)
2011. szept. 20. 17:46
4/7 anonim válasza:
Első vagyok. Akkor máris láthatod a különbséget: az én lányom most 7 hónapos. A mozgása annyi, hogy forog, gurul, és próbál négykézlábazni. Ennyi, semmi extra. De mondja, hogy baba (konkrétan akkor, ha gyereket lát vagy hall), hoppá- nála oppá, a cica meg tyatya. :)
2011. szept. 20. 18:50
5/7 anonim válasza:
Az én lányom 8 hónaposan egyfolytában gagyogott, sikítozott.Mondta: bababa, mammama, dedede, aja, ana, gá, há stb.Az első tudatos szavát 10 hónaposan mondta ki amikor hazajött a férjem, azt mondta tisztán és érthetően: apa.
De 8 hónaposan csak forgott, kúszott, és a kezére támaszkodva vagy kapaszkodva ült.Ezen kívül semmit nem csinált.Igaz az, hogy egyszerre vagy mozgásban vagy értelmileg fejlődnek a babák.A tied most a mozgásra koncentrál.A következő hónapban pedig majd a gőgicsélés fogja lekötni.Ezek váltják egymást.Nekem egy gyógytornász ismerősöm mondta, hogy az agyuk egyszerre vagy a mozgásra koncentrál, vagy az értelmi képességekre.De 3 éves korára minden gyerek ugyanazt tudja.
2011. szept. 20. 19:57
6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kedves anyukáknak a válaszokat, megnyugodtam:)
Akkor most várok hogy megeredjen a kicsi nyelve:):)
2011. szept. 20. 22:44
7/7 anonim válasza:
A te babád a mozgásban van előrébb. A fiam egyfolytában "mondja", viszont 8 hónaposan még csak kúszott, és forgott..
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!