Akik használtak glicerin kúpot a babájuknál, segítenének?
Kisfiam 7,5 hónapos, voltunk a dokinál, s szóltam, hogy már töb mint 1 hete nem volt széklete, s ha kakil is, akkor nyomja egy db-ig, majd visszacsúszik. S nem jön ki. Védőnő tanácsára hiába ittam, igaz nem mindig kaptam 50%-os őszilevet, de 25%-osat gyakran, mellette körtét, barackot, szilvát adtam a babámnak. Banánt már 1 hete nem is adtam neki. Előtte is kétszer, mert mikor bevezettük, már akkor észleltem h nehezen kakil tőle. Így nem is nagyon kapott. A banán bevezetésekor segített a kecskeméti szilva, de most már az sem.
Ajánlotta egy anyuka a köménymag teát, reggel éhgyomorra, de az sem. Doki mondta itassak vele kamilla teát, de cukorral, s ne anélkül, reggel éhgyomorra. Azt még nem próbáltuk. Bár nem hiszem h sokat inna, mert az anyatejen kívül más folyadékot nem nagyon fogad el. Vizet, s köménymagteát ivott, de vizet csak nagy melegben itta, azelőtt s azóta sem, max 2-3 kortynyit. Teából is max 2 korty, s amint megérzi az ízét, nem kell neki.
A glicerin kúpot ajánlotta. Ma mikor hazajöttünk, félbevágtam úgy ahogy a gyógyszerész mondta, nem hosszában, mint a lázkúpot, mert nem úgy mutatta.
Felhelyeztem, fogtam a kis fenekét, h ki ne csússzon, de egy idő után elengedtem, majd nyomott, mintha kakilna, de csak a kúp jött ki, aminek a vége véres volt kicsit.
Azóta se kakilt.
Egész nap nyűgös.
Ti hogyan csináltátok vagy mit csináltatok ami használt.
S a kúppal jól csináltam a dolgokat? Vagy mitől vérzett picit, vagyis csak a kúp volt olyan.
Forralt vizzel szoktam leönteni, mert nekem meg azt mondták, hogy ne hagyjam egyáltalán ázni benne a virágzatot.
Ráöntöm a vizet találomra s szüröm is, de amúgy meg feleslegesen, mert nem issza. Otthon virágzatot adtam neki, de most nagyszülőknél vagyunk pár hétig, s itt filtereset. Eleinte ivott 1-2 kortyot, de most már ennyit sem. Hiába teszek bele cukrot, nem issza. Vízet szintén nagyon keveset iszik, csak a forralt csapvizet fogadja el, de abból is nagyon minimálisat, 1-2 kortyot iszik. Csak a nagyon nagy meegben itta, azóta sem. Csak játszik a cumisüveggel.
Ma mondjuk adtam neki őszibarack levet bébiital formájában 40 ml-t 40 l forralt vizzel hígitva. Nagy szenvedve 1 óra elteltével lett eredmény, de nem jött ki teljesen. Nagyon szenved szegénykém.
Tegnap este átbiciklizett apukám a legközelebbi városba laevolac szirupért, mert felhívtam a védőnőt.
Elég kemény a széklete, kijön, majd visszacsúszik, meg mondtam h szerintem azért is lehet, mert nem iszik megfelelő mennyiségben folyadékot. A bébiitalokat ajánlotta hígitva, megnézzük h van-e a szomszéd városban, mellette a laevolac szirupot ajánlotta.
De azt nem tudom h adjam a babámnak. Le van írva, de biztosabb vagyok, ha itt megkérdezem s hogy más hogy adta, mivel, s mennyi hígitás? 5-10 ml szirupot ír, de nem találom, bár nagyjábl olvastam el, azt nem tudom mennyi folyadékkal adjam. S h ilyen bébiitallal szerintetek jó? mert ezt legalább elfogadja, semmi mást nem.
Amúgy nekem a védőnő mondta, úgy adjam, hogy pár szem virágnál ne legyen több, s rögtön szűrjem, ne hagyjam ázni benne.Mert a kisbabáknak virágosra kell hagyni. De azt nem mondta, hogy mennyi vizhez ezért csináltm találomra.
Akkor ha legközelebb kamilla teát akarok adni neki, 2-3 percig forraljam?
De ha forralt vizhez adom, hgy még forr, ha kimérek 1 dl-t, az elfő.
Az úgy jó, ha úgy csinálnám, forralt vizzel leöntöm, s hagyom benne 2-3 percig majd leszüröm, s így biztos egy deci vízhez kerül a virágzat?
S ha egy csipetnyi virágzatot teszek bele, s en kiszámolom, amit fentebb írtak, hogy hány db legyen benne.
Így szerintetek?
De szerintem most próbálkozok a bébiitalokkal, s mellette kap szirupot.
S annak a leírását megköszönném, hogy biztosan jól adjam neki.
ha nem filtereset csinálsz akkor főzni kell, legjobb ha 5 percig mert megbetegedhet a babád.
nem kötekedni akarok, de inkább vegyél filtereset az tiszta, nem lehet belőle baj!
Tejpépet adok neki 3-4 között. Estére nem akarok, szoptatni meg muszály, mert így se jut folyadékhoz, s mivel nem hízik, a gyerekorvos mondta h napközben max 3-szor szopizhat (többször szoktam így is szoptatni, de a 10 órai evés utánit elhagytam, szegény kéri, de mndta a doki, akkor se adjak neki, ha kéri), s hogy esténként gyakrabban szoptassam, mert nem eszi a főzeléket, s így fogja enni.
Már 2 hete szinte szilva, barack, körte a menű tízóraira.
Főzeléknél csak burgonyát, répát, céklát, sütőtököt evett, meg húst. De most kb 2 hétig nem is tudok nála bevezetni újat, mert messze vagyunk, 400 km-re laknak a szüleim, náluk vagyunk, s se ügyelet, se orvos nincs a közelben, csak jó pár km-re, mert kis faluban lakunk. Van orvos, de csak rendelési időben, s ha gond lenne, nem tudnánk hová menni.
A főzelékné, ami fogja a hasát, elkerülhetetlen. Este meg fel kell kelnem, s fel is kelek ha éhes, mert sokáig akarok szoptatni, s így hogy napközben csökentenem kell a szopikat, legalább este jusson anyatejhez. Egy nap 8-10-szer is szopizik, s a mennyiség változó, van h 400 ml-t de van h 800at is megevett mikor mértem, s mivel már nem mérem, nem tudni mikor mennyit eszik. Így nem kockáztatom meg, hogy este etessem, h éjjel ne keljen fel szopizni.
Amúgy is úgy tudom, hogy elsőnek a tízórait majd ebédet, s uzsonnát váltsuk ki, s reggelit, s utoljára a vacsit. A 3-4 órai evés után 6körül még szopizik, majd fürdés s megint szopi, így szokta meg. Vacsorát később fogjuk kiváltani. meg előtte a reggelit akarom.
tejpépet őszibarack-sárgabarackosat kap, s van vaníliás is, meg anyukám vett magyar termelőtől tegnap őszibarackot, a vaniliásba is tudnék keverni.
Az őszilevet ne hígítsd neki, fölösleges!
Sőt! A legjobb az lenne, ha a rendes őszibarackot pépesítenéd, és azt adnád neki! Annak tuti lenne hatása!
Próbáld meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!