Mikor érdemes cane corsot venni, hogy kb együtt nőljön a babával?
bár nekünk nincs corsónk, ismerem a fajtát. Viszont a következőket szerintem minden kutyára lehetne kalkulálni. Ha már lehetőségetek van erre, hogy ezt számolgassátok, akkor két eset van, ami szerintem a legjobb:
1. a kutya már fiatal felnőtt, másfél éves elmúlt, amikor a baba születik. Ekkor már túl van az ivarérésen, ami fajtától, egyedtől, nemtől függően előhoz némi dominancia problémát. H aazt a korszakot zökkenőmentesen vettük, akkor már többé nem lesz gond.
2. a gyerek betölti a 3 évet, mikor a kölyök odakerül. Kisebb korban szerintem nem érdemes kölyköt oda vinni, mert a kistestűeket óvni kell a gyerektől, mert törékenyek, illetve akárhogyan is, könnyebben odakapnak, a nagy testűek pedig bohóckodásból fellökheti a gyereket, aki esetleg annyira komolyan veszi ezt, hogy félni fog a kutyustól.
első vagyok.
nem támadok,csak leírtam olyat,amire estleg probléma lehet,mivel testvéreméknél is most jön a baba és akartak kutyát,de épp ezért meggondolták magukat,mert nem tudnak egyszerre 2 kicsivel foglalkozni.főleg úgy hogy az apuci dolgozik...az,meg hogy ki a falkavezér,nem azon múlik,hogy nő,férfi,alacsony vagy magas,50kg vagy 150,15 éves vagy 45..stb..akkor ezekszerint még nem ártana beszerezni egy kutyákkal foglalkozó könyvet sem...
Azon kívül további kérdés, hogy a a 180 centis falkavezér férjed nincs otthon, és bármi zűr van, TE hogyan fogod leállítani a kutyát és engedelmességet követelni tőle, ha te magad nem foglalkozol vele?
Minden szakkönyv azt ajánlja hogy a kutya és a gyerek között legyen 1-2 év minimum, mindegy melyik az idősebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!