Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tegyek, ha 22 hónapos...

Mit tegyek, ha 22 hónapos lányom egyre későbbre tolja a napi egy alvását?

Figyelt kérdés
Régebben ebéd után aludt, ma már ott tartunk, örülök, ha du. 2-kor elalszik, nem ritka, hogy 3-kor dől ki. Csakhogy utána nagyon kitolódik az esti elalvás is. Általában este 10-től alszik reggel 6-ig, két-három ébredéssel. Ha délután későn alszik el, van hogy éjjel fél 12 mire elálmosodik, hiába fürdetem, fektetem a szokott időben, semmi. Mit lehetne tenni? Próbáltam már jól kifárasztani is, sajnos csak felpörgött tőle, nem javult a helyzet, tanácstalan vagyok.
2011. szept. 18. 20:59
 1/6 anonim ***** válasza:
Hát ez nagyon nehéz dió. Mind a két gyerekemnél ugyanez volt a helyzet. Nem is tudom, hogyan oldódott meg. Az ovival. Ott muszáj volt du. aludni. És aludtak is. Bezzeg otthon - ment a cirkusz. Talán, ha olvasol olyankor, v. magadtól mesélsz neki - talán.
2011. szept. 18. 21:12
 2/6 anonim ***** válasza:

én ha későn fekszik du. akkor felkeltem 4kor. így kicsit fáradt este de legalább f9kor lefekszik :)

vagy ha nem is akar aludni, azért én beteszem a kiságyba és besötétítek. általában megúnja és kidől :)

2011. szept. 18. 21:37
 3/6 anonim ***** válasza:

Először is: esti rutin fontos. Nálunk legkésőbb 8-fél9 kor van lefekvés. Megszokta.

Ha nagyon kitolná az alvást, ne hagyd, hogy 4 után keljen fel.

Esetleg egyszer -kétszer ne tedd le aludni. Ilyenkor szar estétek lesz, de hétre kidől és végigalussza az éjszakát. Reggel frissen ébred és másnapra beáll. Nálunk ez a tapasztalat.

2011. szept. 18. 22:07
 4/6 anonim ***** válasza:
utolsóval értek egyet, bármikor is fekszik le délután, 4-1/4 5-nél ne hagyd tovább aludni, fel kell kelteni, nálunk is ez vált be
2011. szept. 18. 22:34
 5/6 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat!!

Ha 2-4-ig alszik, akkor este 10 előtt nem alszik el, hiába viszem fürdeni minden nap 19-kor, fektetés 20.30-kor, nem alszik. Ugrál az ágyban, dobálja a párnát, takarót. Ahhoz meg még kicsi, hogy ne aludjon. Járunk játszótérre is, hogy jobban lefáradjon, semmi hatása. Sosem volt jó alvó, de amit mostanában csinál, az már kezd hasonlítani a káoszhoz. Köszönöm a tanácsokat!

2011. szept. 19. 07:33
 6/6 anonim ***** válasza:
sztem ébreszd fel 3-1/2 4 körül, majd 3-ig fokozatosan hozd előbbre a felkelést délután
2011. szept. 19. 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!