Mi a véleményetek a Rotarix vakcináról (rotavírus elleni szer)? Kérlek írjatok véleményeket, tapasztalatokat!
Szia!
Ha beírod a keresőbe, hogy rotavírus rengeteg korábbi kérdést fogsz találni, többek között rengeteg beadassam-e jellegű kérdést.
Mi beadattuk, mert mi nagyon sokat jövünk-megyünk a gyerekkel, általában gyerekes közegbe. Biztos, ami biztos alapon. Egy ilyen csöppség pár óra alatt ki tud száradni.
Mi egészségpénztárra vettük, amire a férjem munkáltatója szokott átutalni pénzt, így könnyebb volt anyagilag.
Az én fiam is 13 hetes és én is erősen gondolkodom rajta, hogy beadassam-e! Engem az tart vissza, hogy a védőnő meg az orvos is mondta, hogy most ezzel nehogy azt képzeljem, hogy egyáltalán nem kaphat el hányás hasmenéses vírust (a legtöbb ilyent a rota vírus okozza), mert ez olyan mint az influenza, millió fajtája van. Szóval mindegyik ellen nem nyújt védelmet az oltás.... :(
Az biztos hogy megnyugvás, hogy valamelyest azért védve van!
Szia,
Mi beadattuk a kisfiamnak, mert én terhességem alatt 2szer is elkaptam és féltem, nehogy a kicsinek is hajlama legyen rá. Igaz nem olcsó, de mi is kigazdálkodtuk:)
Szia!
Én beadattam a manómank. Az tény, hogy nem véd 100%-ig, viszont ha elkapja akármelyik hányós-hasmenős vírust, valószínű nem kell vele kórházazni, mert védi az oltás valamennyire, és kisebb a kiszáradás veszélye is. Engem megnyugtatott a dolog, hogy megkapta. Környezetemben én is ismerek olyan családot akik 2-3 napig Heim Páloztak a rota miatt.
Szia!
Mi beadattuk a kisfiamnak!
11 hósan voltunk kórházban magas lázzal. A gyerekosztályon egyre több kisgyerek kapta el a hányós-hasmenős vírust, ami igaz nem rota volt. De a mi szobánkban volt még egy kislány,akit szintén beoltottak rota ellen.
Nos, ő és az én kisfiam nem kapta el egyedül a vírust, a többi kisgyerek sajna átkerült az enterális részlegre.
Szerintem megéri beadatni. Hisz, ha elkapja a baba a vírust, akkor a kórházi kezelés, a rengeteg pelenka, popsitörlő, ruha, nem alvás, infúzió stb... sem lenne olcsóbb, mintha nem adatnád be. Igaz, így beoltva is elkaphatja, de sokkal könnyebben átvészeli a betegséget, mintha nem lett volna beoltatva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!