Hogyan tartod tisztán az ujszülött kislány punciját?
popsitörlővel én vigyáznék, abban hámosító anyag van, volt rá példa, hogy összenőttek miatta a szeméremajkak. Én vizes ruhapelussal csináltam, naponta egyszer-kétszer, meg ugye fürdetésnél.
más: a kamillatea főleg furcsa elképzelés, már bebizonyosodott, hogy csak szárítja a bőrt és a nyálkahártyát, külsőleg nem használ annyit, mint sokan hiszik, viszont vannak esetek, mikor kifejezetten nem javasolt. Pl a kisfiam kukija mikor begyulladt a váladék miatt, nem szabadott kamillával mosni, mert még pirosabb lett neki! A szemeket sem szokták már kamillázni, mert szárít.
Az az újszülöttkori váladék a magzatmáz. védi a puncit, tényleg nem kell piszkálni, pláne nem kamillateával. Este, mikor fürdeted, mosd meg a kis nuniját és utána törülközővel nagyon finoman töröld meg. szépen el fog tűnni. a hüvelynyílásba sem beletörölni, sem popsi-kenőcsözni nem szabad. mindig kifelé (ajkak felé, oldalra) kell törölni, ha belemegy a kaki. popsikenőcsöt csak nagyon-nagyon keveset,de én pl. egyáltalán nem is használok, hüvelybe nem mehet belőle, mert az is hámosít.
Hamar megszokod majd :)
A hugomnak a kórházban mondták,h óvatosan de kikell tisztítani...nyilván nem beletörölni a hüvelyébe...de ahogy itt előttem is leírták,olyan módom.
Én is fürdéskor a textilpelussal szoktam óvatosan megtörölni,tisztába tevéskor pedig a popsitörlővel,amennyire szükséges.
Én is benéztem az elején,nem mertem neki tisztitani..mert azt mondták,hogy nem szabad:(((a babámnak is olyan fehér váladékos volt.
De aztán a tesóm felvilágosított,és azóta is szépen kezelem....mint mi a magunkét...igy mondták a kórházba a huginak,hogy épp úgy kell a babákét ,mint a miénket.
Nyugodtan tisztísd ki!
Minden jót Mindenkinek!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!