S. O. S. Mit tegyek, ha esti fürdetés után a kislányom
nem alszik? Lehet, hogy a fürdetéstől kakilnia kell
(erőlködik)?
Figyelt kérdés
Nemrég olvastam valahol, hogy a melegvíztől kakilhatnak a babák.Pl. ha egy baba már több napig nem kakil, akkor meleg vízes fürdőt ajánlanak. A mi lányunk fürcsi után szenved 11-éjfélig, akkor megjön a kaki, és szunya, de addig kész kínszenvedés, sír...sír...sír..erőlködik...sír.
Az én babám ugyanez, csak ő már 11 hetes, de 4 hetes kora óta szenvedünk, valószinüleg kólikás. Ez este jelentkezik nálunk is, olyan 8-9 után, éjfélig tart...Ilyenkor bármit csinálunk vele, nagyon sír, nekem az válik be talán, hogy szopis tartásban fogom, cumit a szájába, és le-fel rugózok vele + próbáljatok neki zenét bekapcsolni, nálunk ideig-óráig ez is használ. Hülyén hangzik, de ki kell kisérletzni. Mi már a teától kezdve cseppekig, homeopátiáig mindenen túl vagyunk, 1-2 napig használnak, aztán nem. Doki azt mondta, erre az idő a megoldás, 3 hónaposan elmúlik. Nekünk még egy hetünk van addig, kiváncsi vagyok...
2011. szept. 14. 12:01
12/17 anonim válasza:
hasfájást könnyű összekeverni a szorulással. elég tipikus ez az esti szenvedés, általában akkor fáj a babák pocakja.
vegyél infacolt, minden etetés előtt add neki, fürcsi után masszírozd meg a pocakját, majd tornáztasd meg, fektesd a hasára, és legyél kitartó, pár hét alatt elmúlik :)
enyémnek is az esti fürcsi után jött elő, egészen éjjel 2ig sírt, majd mint ha elvágták volna.
figyelj oda az etetésre, nem szabad óránként szoptatni mert azzal is megterheled a pocakját, ne egyél puffasztó ételeket, semmi k betűs zöldség, kevés tejterméket egyél és a citrusféléket, csokit hanyagold pár hétre
2011. szept. 14. 12:36
13/17 A kérdező kommentje:
Hát mindenkinek nagyon köszönöm!! Már nem merek enni a szendvicsen kívül(vajas kenyér felvágottal) szinte semit, de ha igemn, akkor burgonya hússal, nem fűszeresen.szóval, teázni szoktam most köményteát iszom minden nap,kb 2litert. és semmi mást. 1 filtert teszek kb 1-1,5 liter vízbe, cukrozom kicsit, és ezt iszom.
A melegítés nálunk is bevált pont tegnap este.És a szoptatós tartás is, miközben ringatom. Szóval akkor kitartás, nem csak mi járunk ebben a cipőben úgy látom. Mi külföldön élünk, ezért nem nagyon tudok rokonoktól, barátoktól tanácsot kérni, csak dokitól.
2011. szept. 14. 13:13
14/17 anonim válasza:
Nekem amikor ezt csinálta az vált be, hogy betettem a babakocsiba (a szobában) és ringattam, vagy egyszerűen lefeküdtem, a hasamra fektettem hason, simogattam a hátát, ütögettem a fenekét.
2011. szept. 14. 17:09
15/17 alaszka válasza:
12.01-es vagyok, több helyen írták a hajszárítózást...kipróbáltam kedves kérdező, és tényleg abbahagyja a sírást. Hogy a melegtől, vagy a hangjától azt nem tudom, de egy időre megnyugodott tőle. Próbáld ki! :)
2011. szept. 14. 23:02
16/17 A kérdező kommentje:
Éhes volt!!!!fürdetés előtt is adtam neki enni, meg utána is. Meg baj volt a büfivel is, tovább kellett büfiztetni.
2012. jan. 6. 19:02
17/17 alaszka válasza:
A kólikás babáknak nem bizonyítottan a hasa fáj. Ezt onnan tudom, hogy mindkét lányom ilyen volt, az ég világon minden szert kipróbáltam náluk, és semmi sem segített hosszútávon. A 2. babám 3 hónapos koráig ilyen volt, eljött az este, így 6-7 körül elkezdte a sírást, fel-alá járkáltunk vele, zenére ringattuk felváltva, állandóan szopizni akart, de már dugig volt a tejcsivel, és ezt játszottuk minden áldott nap, úgy ahogy te is írod, 11-12 körül ez abbamaradt, valamikor kakilt, valamikor nem, de szerintem ez ne attól van. Ez valami más lehet náluk, ami megfejthetetlen. Mivel sehogy nem tudtam rajta segíteni, csak az maradt hogy vártunk hátha kinövi, és már az estéket úgy alakítottuk, hogy tudtuk, jön a sírás. Kitartás kívánok nektek, a picid megszokja a külvilágot, és nem fog már sírni többet, csak türelem...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!