Nagyon drasztikus, ha úgy altatom a 10 hónapos kisfiamat, hogy lefogom?
Figyelt kérdés
Nemrég feltettem egy kérdést, hogy miért nem az altatás, miközben néhány hónappal ezelőttig semmi gond nem vele. Azért nagyjából az látszik, hogy minden baba más és más; és ami az egyiknél beválik, az a másiknál könnyen lehet, hogy nem; vagy épp az ellenkezője válik be.az egyik anyuka azt írta, hogy ő szabályosan lefogja a gyerekét, az ölébe veszi, és magához szorítja, és ez tök jól beválik. Drasztikusnak tűnik, de kezdek megbarátkozni a gondolattal, hiszen ha látszik rajta, hogy borzasztóan álmos, de csak izeg-mozog, nem bír lehiggadni, akkor lehet, hogy ezzel tudunk segíteni. Egy alkalommal megcsináltam, mert nagyon kimerült voltam, és nem bírtam tovább. Végülis utána nagyon hamar elaludt, ez igaz. Lehet, hogy jobbat teszek vele így, mint hogy hagyom hosszan vergődni? Jó módszer lehet ez? Vagy károkat okozhatok vele?2011. szept. 13. 21:41
11/18 anonim válasza:
Tulképpen én ugyanezt csinálom, mert én babakocsiban altatom. Be van kötve, nem tud felülni így elalszik hamar. Most abban a korszakban van hogy még álmában is csak gyakorolna, másna, emiatt nagyon nehéz elaludnia. Még álmában is - éjjjel - sokszor felül. Emiatt (is) inkább babakocsiban altatom napközben.
12/18 anonim válasza:
Enyém is izeg mozog (10 hós), pedig egy két hónappal ezelőttig nem volt gond az altatással! Én is a kis hátára teszem a kezem, finoman, vagy simán megfogom a kezét, vagy pedig az ölembe fektetem, és ringatom! Ezektől általában, nem mindig, csak általában, meg szokott nyugodni! De olyan is van, hogy finoman a kis homlokát fogom meg, és próbálom tartani az ágyon, hogy leálljon a ficánkolással!
13/18 anonim válasza:
hát szerintem ez elég szörnyű megoldás.inkább valami mást próbálj ki.de ez.... elég durva
14/18 anonim válasza:
Miért durva? Gondolom, nem durván fogja le, hanem finoman! Abban mi a durva? Mennyi idős a gyermeked? Mert az enyém is abban az időszakában van, hogy mászna, menne, mivel nemrég tanult meg mászni, most pedig lépegetni tanul! Ezért, ha valaki ebben a cipőben van, az tudja, hogy milyen nehéz tud lenni ilyenkor az altatás, amikor alvás helyet is ezeket a mozdulatokat próbálgatja! És szerintem jobba finom kézrátétel, lefogás, mint hogy a gyerek órákat szenvedjen azzal, hogy nem tud elaludni!
15/18 anonim válasza:
Én is ölben altatom, finoman le kell fogjam a fellül lévő kezét, mert matat vele. Amíg matat, addig nem alszik. Így meg kb 2-3 perc, nagyon rossz esetben is max 10perc. Szerintem nem durva. Ha finoman fogja le valaki, érzi a baba a testközelséget, és hamarabb megnyugszik. Mellesleg én pl hason nem tudnám elaltatni, mert akármit csinálok egyből négykézlábra áll, ha hátra teszem, ordít, vagy hasra fordul. Egyébként ha már elaludt akkor pedig csak hasra tudom letenni, úgy alszik egész éjjel. 7hós kislány
16/18 anonim válasza:
Nálunk is is megy az izgés-mozgás. Apja kézben ringatva enyhén lefogja, ő 5 perc alatt el altatja, én nem tudom így a karomban lefogni, nekem minimum fél óra. Nagyon álmos alig bírja tartani a fejét de megy mint a sajtkukac :). 9,5 hónapos és 10 kiló
17/18 anonim válasza:
jah az lemaradt, hogy az apját is ugyanúgy imádja, mint engem. Ha nagyon rosszul esne neki, hogy az apja így altatja el, biztos, hogy nem lelkesedne érte így :)
18/18 Alinaaa válasza:
Szerintem ez az egész rosszul van megfogalmazva. Nem lefogásról van szó, hanem szoros szeretetteljes ölelésről és ringatásról. Mivel ha ,, lefogom,, a gyerekem nem úgy csinálom, hogy fájjon, csak szorosan magamhoz ölelem. És végül is ez is a szeretet egyik kimutatási formája. :)
Ez a megfogalmazás jó erre a dologra.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!