Meddig kell tápszert adni a babáknak?
Bár nem tápszeres volt a lányom de én így csináltam.
másfél éves koráig szopizott reggel és este.
reggel ébredés után cici
játék
amikor mehéhezett gabona alapú reggeli volt pl. t. kiörlésü kifli karika és párizsi majd tej alapú ital - egy éves kortól v. tehéntejet v. tejitalt adhatsz-
vacsora meleg étel volt nálunk mindig utánna elalvás elött cici v. tápszer. tehát legyen mellette tápláló étel is.
mikortól? 8 hós kortól kapott reggelit és vacsorát. kezdetben kis adagokat.
kell a tej alapú ital mindenképp de az étkezés mellé igya ne a tej legyen az étek.
érted?
én két éves koráig tervezem a tápszer adását amit a dokinénik is helyeselt. korababa és vérszegény a lányom, kell a vitamin és ez a sok vitamin a tejben nem található meg. gyerekitalt meg minek vennék, drága is, és a tápszerrel olcsóbban kijövök.
de ez egyénfüggő, mert ettől még aDOK neki tejes dolgokat vagy éppen tejbegrízt. de reggel este marad a tápszer.
én scak ebben tudtam segíteni mivel mégcsak 1,5 hónapos a lányom, de várom én is a válaszokat azért :)
Én úgy tudom, napi fél liter tejalapú táplálék kell neki, tehát a mennyiséggel nincs baj. Ha szeretnéd, adhatsz már neki tehéntejet, nem tudom, a kérdés elsősorban erre vontakozott-e.
Viszont fontos, hogy a tej továbbra is megmaradjon. Tehát ha kívánja, ehet sajtos kenyeret reggelire meg szilárdat vacsira, de csak akkor, ha utána belefér még a tej is. Legalábbis én így értelmezem.
Az én kisfiam 17 hónapos, reggel-este csak kakaót iszik (tehéntejből már), ennél több egyszerűen nem kell neki, pedig napközben jó étvágyú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!