Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Azoknak a 6 hónapos babáknak...

Azoknak a 6 hónapos babáknak akik még szopiznak is és mellette még csak gyömölcsöt kapnak 2-es tápszert írnak fel?

Figyelt kérdés
Ma voltunk fél éves ellenőrzésen és 2-es tápszert írtak fel. A dobozán az van, hogy csak vegyes táplálkozású babák kapják, kizárólag anyatejpótlásra nem jó. Most szeretném bevezetni a fiamnak a zöldségeket, főzelékeket (eddig csak gyümit kapott tízóraira). Mi akkor milyen étkezésűek vagyunk? Ez már vegyes? Adhatom neki a 2-es tápit? Nálatok, hogy volt?
2011. aug. 17. 14:12
 1/6 anonim ***** válasza:
nyugodtan adhatod neki a 2-es tápszert, mivel mellette szopik is!
2011. aug. 17. 14:26
 2/6 anonim ***** válasza:
Szerintem ezt úgy kell érteni, hogy ha nincs teje az anyukának, akkor se akarja a 6 hósnál idősebb babát csak tápszerrel etetni. Nem is igazán értem, miért írták fel, ha még tudod szoptatni. Ha tízóraira már gyümit kapott eddig is, és ki tudtok váltani még egy étkezést főzelékekkel, egyéb alkalmakkor meg jóllakik ciciből, akkor miért kéne neki tápot is inni ? Erre nem mondott semmit a gyerekorvos ? (9 hós kislány anyukája)
2011. aug. 17. 14:27
 3/6 anonim ***** válasza:
miért kaptatok tápszert, nem elég a tejed? ha tudsz szoptatni és már kóstoltatsz, akkor teljesen felesleges neki adni, nem nagyon értem, miért írta föl az orvos
2011. aug. 17. 14:31
 4/6 A kérdező kommentje:

4,5 hós korától kap esténként tápszert mert akkor már nem volt elég neki. Egy hete már délután is kap pótlást mert nem lett több tejci pedig vagy 5 napig délutánonként 1-1,5 óránként szopizott (kérte a cicit)+ittam a teát homeos bogyót stb...Mindent megtettem a tápi ellen de sajna már nem elég neki a tej. Így is örülök, hogy eddig bírtuk, mert az elején nagyon megküzdöttem, hogy legyen! Szóval 4,5 hós kora óta már nem csak anyatejes. :(

Akkor adhatom neki a 2-et?

2011. aug. 17. 15:34
 5/6 anonim ***** válasza:
ja értem, igen, akkor adhatod neki nyugodtan, mert már szilárdat is kap
2011. aug. 17. 16:35
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2011. aug. 17. 18:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!