A védőnőnk azt mondta addig kell adni a konakiont ameddig csak anyatejes. Első babás vagyok és nem értem, mást is kell kapni, mert még csak 1 hós múlt? Úgy értem kellesz majd neki tápszert adni?
Hetente kell adni a konakiont? Ez valami más kiszerelés lenne? Elvileg 5ampulla van a dobozban amit havonta kell adni egyenként a babának addig amíg kizárólag anyatejet eszik. A túladagolása idegrendszeri károsodást okozhat. Én megnézném a pontos adagolási útmutatót! Ha már eszik a baba tápszert is vagy ha már elkezditek a hozzátáplálást nem kell adni a konakiont. A vigantolt, vagy más néven D-vitamint naponta 1x1cseppes adagolásban kell adni (vagy heti 7csepp) a baba 1éves koráig.
A konakionnak mindenképp nézz utánna a papírján, nekem a heti 1 az nagyon soknak tűnik!
Na, akkor erre mit szóltok? Nekünk az orvos először havi 1 adag K-vitamint mondott, aztán, mikor elfogyott, kiírattam a következő adagot, arra meg azt írta a patikus - az orvosi vény alapján - hogy 2 hetente egy ampulla... Na, most légy okos, hiszen ők a szakemberek, nem!?
Mindenesetre maradtam a havi egy adagnál...:)
Képzeljétel el hogy én akivel beszéltem orvossal orvosokkal, az mind azt mondta hogy hetente kell adni a Konakiont!!
Sőt még a kórházi zárójelentésen is igy szerepelt!!
Nehogy már okosabbak legyetek mint az orvosok????!!Üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!