Mi értelme van a fogápolásnak kisbaba és kisgyerekkorban, ha 6 éves korában úgyis elveszti a tejfogait és azután nőnek ki a rendes fogak?
1. rászoktatni már kicsinek érdemes a gyereket, mert később nem fog rendesen fogat mosni
2. tavaly a bölcsiben a fiamnak volt egy csoporttársa, a fogai, hát szépen szólva is ocsmányak voltak (lehet, hogy más áll a dolog mögött, de ezt meg lehetett volna előzni szerintem)
Egyrészt,hogy hozzászokjon!
Aztán azért,hogy ne legyen lepedékes a foga,mert a tejfog is kilyukad ám meg ilyenek...gyönyörű,amikor egy szép kisgyereknek mondjuk már rohadnak a fogai....
Arról nem is beszélve,hogy nem mindig 6 évesen van fogváltás,hanem inkább folyamatosan, így van sok gyerek aki már jóval túl van a 6 éven,de még mindig tejfoga van egy pár...Addig járkáljon rohadt,szuvas fogakkal?
Igazából nem értem ezt a kérdést...
"Mindigis csodálkoztam azon, mit csinálnak azokkal a gyerekekkel, akiknek már 2-3 évesen fekete a foguk (mivel érték el?)"
Én egy konkrét esetről tudok: 3 éves gyerek, kólát iszik , néha fantát, mindig megissza az anyja kávéját a pohár aljából, a napi folyadékszükségletét ezek a dolgok fedezik. Ja és még ott a mértéktelen cukorfogyasztás. Ettől a fogai már nemhogy feketék, de ki is rohadtak.
azt lehagyták a válaszolók, hogy már pici korban is ugye elromolhat a fog, milyen az ha a babádnak fáj a foga??? nem tud enni, inni rendesen és nem tömik ám csak úgy be a tejfogat a fogorvosok...
elég durva, hogy valaki a lustaság miatt képes szenvedést okozni a gyerekének :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!