Láttam a tvben, hogy jégkockatartóba tették a turmixolt zöldségeket, húsokat, gyümölcsöket és lefagyasztották, majd mikor kellett egy-egy kockát kiolvasztottak. Csinálja így valaki?
Én így tettem el a húsokat, mikor még csak keveset evett.
Megfőztem a húst levesnek, a lével összeturmixoltam, jó sűrűre, és ment a jégkockatartóba.
Hozzátettem utána először 1-1 kockát egy adag zöldséghez. A krumplit, répát úgyis frissen főztem mindig.
A lányom babakorában én is így csináltam. Sokkal könnyebb volt így variálni a kajákat. Minden pürésített párolt zöldségből volt egy doboz jégkockatartónyi: répa, brokkoli, karfiol, padlizsán, borsó, kelbimbó, spenót, cukkini, stb. és a darált főtt husikat is így tettem el. Legjobban a mixeket szerette a babám, amikor több zöldségféléből kiolvasztottam egy-egy kockát, és összekevertem neki. Ha még lesz, a következő babámnál is így csinálom majd, nagyon praktikusnak találom.
Gyümölcsöket viszont sosem fagyasztottam, mert azokat úgysem kell főzni, és nem sok időt spóroltam volna meg a fagyasztással, hisz lereszelni azt a kis adagot alig több idő, mint kiolvasztani.
Én a zöldséget műanyag eldobható kávéspoharakban fagyasztottam le (sütőtök, brokkoli, cukkini, répa) És a husit jégkockatartóban. (simán vízben megfőztem, villával összetörtem, és begyömöszöltem a tartóba)
Így amikor kicsi volt (olyan 6-12 hónapos korig) sok kaját kapott a fagyasztóból, 1 pohár "főzelék" 1-2 kocka hússal.
Nagyon praktikusnak találtam, így egyszerre főztem egy nagy adagot, lefagyasztottam. Reggel, séta előtt kivettem egy adagot, mikor hazaértünk, vízgőz felett megmelegítettem, olyan lett, mintha frissen főztem volna. A babám is nagyon szerette, csak most már "nagyfiú":)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!