Sütőtököt hogy kell megcsinálni?
Ma voltunk bevásárolni.Nagyon sok sütőtököt láttam, de még életemben nem csináltam, csak üvegeset vettem.Nagyon nagyok, és ha megveszem is és meg csinálom, akkor hogyan tovább?
Kérdéseim:
Hogy kell megfőzni?
Ha fagyasztom, akkor főzve, vagy nyersen tegyem?
Nagyon nehéz meghámozni?
És egyáltalán érdemes vesződni vele? :)
Köszönöm annak aki felvilágosít.
Persze, hogy érdemes, nagyon hasznos a babáknak és nagyon finom! Lehet sütni, az elég sokáig tart, de mikor hűvösebb az idő, jó lesz melegedni :) 220 fokon sütöttem 1.-2 órát, de így lett szép pirosas-barnás a teteje. Valószínűleg orange fajta tököt láttál, azt nem kell cukrozni, babáknak meg semmiképp. Szóval fogod a tököt, nagy késsel szétvágod négybe, vagy hatba, gáztepsibe (a sütő saját tepsije) sütőpapír, be a forró sütőbe, és hajrá. Néha nézd meg azért. Langyosan, hidegen is imádni fogja. Le is fagyaszthatod a héja nélkül.
Úgy főzöm (pl. krémleves pici csirkemellel, pici szeletke hagymával), hogy összevágom nagyobb darabokra, majd kicsikre, úgy könnyebb fogni, amíg pucolod (zöldséghámozó a legjobb), aztán kis lábosban víz, bele pici cikk hagyma, pár kocka csirkemell, kockákban a tök. Amikor minden puha, pár perc, botmixer! Ennyi
Szia, a sütötök nagyon egeszseges a babaknak, föleg ösz es tel idejen. Nekem 2 kisgyermekem van, mindkettönek sokat föztem. Sajnos az egesz tököt el kell kesziteni, mielött lefagyasztod. Sok munka, de megeri. Hamozni nehez, en a ferjemet kertem meg ra, neki gyorsabban ment. Szeletekre vagva kell vekonyan lehamozni, utana kockakra vagni (minel kisebbekre) es pici olajon + keves vizen odatenni kis langon parolni. A magvakat mind el kell tavolitani. A parolas kb. 30 percet vesz igenybe, lehet kicsit sozni, hogy jo ize legyen. Ha kellöen puha (villaval lehet tesztelni) akkor lekapcsolni a fözest, es összeturmixolni botmixerrel. En kis müanyag talkakba tettem es lefagyasztottam kihüles utan, 2 adagot meghagytam aznapra es masnapra a babanak.
Kivaloan lehet kombinalni husokkal, krumplipürevel es rizzsel is, az en gyerekeim imadjak.
Jo etvagyat hozza!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!