Melegítsem a babám kajáját anyósomék koszos mikrójában?
Figyelt kérdés
Sajnos szerintem legalább egy éve nem volt kipucolva, eléggé undi, de néha ha úgy jön ki, náluk is kell majd bébikaját ennünk. Kimosni nincs pofám, még ők sértődnének meg, azt meg nem akarom, mert elég rendesek hozzánk. Nem tudom hogy mikrózáskor belekerül-e egyáltalán valami baci az ételbe a mikró belsejéből, mit gondoltok?2009. ápr. 21. 13:02
1/10 anonim 

válasza:

tegyél fóliát a tetejére! és mondd nekik, ha rákérdeznek, h nem akarod, h szétfröcsögjön a mikróban a bébiétel. :)
2/10 anonim 

válasza:

Tedd be úgy a kaját, hogy lefeded egy műanyag fedéllel, akkor biztos nem jut bele baci. Vagy "véletlenül" boríts ki benne valamit, utána mondd, hogy jajj, de sajnálod, kitakarítod ha már ilyen balkezes voltál. :) Így megoldódik a takarítás és nem is sértődhetnek meg.
3/10 anonim 

válasza:

hát azt,hogy elég gáz!!!Próbád meg betenni egy zárt dobozba a bébiételes üveget és abba felmelegíteni.Azt nemtudom, hogy megy e amugy bele valami baci,de hogy nem egészséges az tuti.És engem nagyon zavarna,igy meg kivédheted,hogy bármi baci is belemenjen.
4/10 anonim 

válasza:

Mindenféleképpen fedd le tetővel az edényt amiben melegíted és akkor nem lesz gond. Ha egész napra mentek, akkor szerezz be több kisebb műanyag edényt, aminek van teteje,és mikrózható. Ez szállitásnál és a melegítésnél is hasznos és ezekbe kiadagolhatod a papit. Az én anyósomnál is ez van, de nem is bántanám érte, mert félig-meddig rokkant és a látása sem tökéletes. (ki szoktuk pucolni, de mire megint megyünk...)
5/10 anonim 

válasza:

Több megoldás is létezik. Kérdd meg a férjedet, hogy egy pohárba facsarjon citromlevet, pár percig forraljátok a mikroban, és utána könnyebb tisztítani. Ha nem te csinálod, jobb, a saját gyerekükre szerintem nem haragszanak meg. Pl. megbízod az anyósodat, hogy picit tologassa a babát, innál egy teát, kávét stb, és gyorsan kihasználva az alkalmat, kitisztítjátok, 10 perc alatt megvan a dolog. Nálunk is a férjem a mikrotisztító:-)
Vagy: meleg vízbe állítva kevergeted a baba ételét, nem használsz mikrót.
6/10 anonim 

válasza:

Hát ez elég kellemetlen helyzet,próbálj beszélni a férjeddel,hátha rá nem sértődnek meg ha szól érte,vagy használj mikrófedőt,ezt nekik is ajánlhatod,én leveseken kívül mindent így melegítek,sokkal ritkábban kell azóta a mikrót tisztítani,esetleg ha odamentek vigyél magaddal,mondván azt hogy a baba ételét mindig csak ezzel feded le,a tiétekhez pedig mást használsz.Szerintem nem egészséges koszos mikróban ételt melegíteni,az a sok ételmaradék elkezd bomlani,úgy semmiképp ne használd,séretődés ide vagy oda,a babád egészsége a fontos.
7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Én egyébként azt hittem, nem szabad mikróban lefedve melegíteni semmit! De lehet ki is tisztítom, ahogy mondtátok! Utolsótól kérdezném, mi az a mikrófedő?
2009. ápr. 21. 15:29
8/10 anonim 

válasza:

Kör alakú műanyag tál amit lefelé fordítva használsz,így feded le a melegítendő ételeket,én egy bevásárlóközpontban vásároltam,megakadályozza az ételek szétfröccsenését.
9/10 anonim 

válasza:

Bocs,azt elfelejtettem hogy a tetején van egy pár pici lyuk hogy a gőz kiszivárogjon.
10/10 A kérdező kommentje:
Köszi!
2009. ápr. 21. 17:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!