Ha egyeves babam delelott nehezen alszik el, de 1 orat alszik, pedig felet szokott, akkor biztos lehetek benne, hogy szuksege van meg a 2 alvasra?
Hat o mostanaban nem jelzi, hogy almos. Jatszana egesz nap. Rajta mulna, nem aludna. Csak nem tudom eldonteni, hogy 1 vagy 2 alvasra van szuksege?
7kor kel, 20.30 alszik.
Ha nehezen aludna el, akkor én azt gondolnám, hogy még nem elég álmos.
Nem lehet, hogy ha később altatnád, akkor lehúzná egyben a két alvás mennyiségét?
Lányom sokáig 2x aludt napközben, de elég keveset, mondjuk 30-40 percet. Aztán később tettem őt le mint szoktam és akkor egyben lehúz másfél órát, és sokkal hamarabb is elalszik, nem nyűgös.
ha elalszik,akkor tuti szüksége van még a 2 alvásra. szerintem majd úgy lesz,hogy kitolódik a délelőtti alvás ebéd utánra, mert nálunk így történik. az elején még 9kor aludt el, most meg 10órai után alszik, de van hogy kibírja délig. (most 1éves) és persze ehhez igazodik a délutáni alvás.
...majd összefolyik a 2
egy évesem (13 hó)kb. 1 hónapja borítja az alvásidőt :)aug. elején hetente kétszer aludt egyszer egy nap. aztán nyaraltunk ott már csak egyszer aludt egész héten de akkor 2-3 órát, kifáradt a vízben. hazajöttünk és az elmúlt 3 hétben jó ha kétszer aludt naponta kétszer. reggel 7-7,30 között kel. én azt szoktam hogy 10,30 körül bemegyünk a szobába lefekszünk az ágyra. ha nem alszik el 5-10 percen belül hanem csak gagyarászik, viháncol akkor hagyom az alvást délutánra. olyankor is 1,5 órát alszik max. este kilenckor fekszik le. ha viszont látom hogy délelőtt csak fekszik, nézi a plafont vagy a tévét akkor tudom hogy hamarosan elalszik. ha alszik akkor az kb. 1 órán át tart, de ilyenkor 15 körül alszik még egyet. ha este ötig nem alszik akkor már nem hagyom aludni mert az este tolódik és hat körül úgyis megyünk a játszóra.
ma is 7,45-kor kelt és most alszik 3/4 órája. de már ebéd megvolt. később szokott enni, de ma megyünk a dokihoz is.
Ki kell próbálni. Attól még, hogy te félsz a dologtól, lehet, hogy a babádnak beválna. Lányom a déli alvás után eszik ebédet. Előtte nem így volt, de hát változik a napirend és ehhez nekem kell alkalmazkodni.
Egy próbát megér, hogy máskor altatod őt.
Ha nem akar aludni, akkor nem álmos eléggé, így én megpróbálnám máskor altatni, akkor is ha borul az ebédidő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!