Hány éves kortól lehet mesét olvasni egy gyermeknek?
Egészen pici korban el lehet már kezdeni, az én lányom 1 éves múlt a hetekben, és három lapozós könyve van, amit ha elkezdek mesélni, megy a könyveihez, és előveszi a szóban forgó könyvet (Vidám pöfivonat, Zengő ABC, Iciri-piciri). Úgy látszik megjegyezte a lapozgatás közben a könyvhöz tartozó rövid történetet. Van még a három nyúl (Zelk Zoltán), de azt még hosszúnak érzem. Viszont kiadták a Vidám mesékből a három kiscicás mesét leporellóban, na az 1-1 mondat, nagyon egyszerű, ilyesmiket lehet már 8-9 hónapos korától a keze ügyébe tenni.
Egyébként van egy nagyon jó könyv (ha jobban érdekel a téma), az a címe, hogy a mese bűvöletében, ez felnőtteknek szól, és azt taglalja, hogy miért fontos, hogy meséljünk a gyerekünknek, meseelemzés is van benne (Grimm mesékről). Nagyon sokat lehet tanulni belőle arról, hogy milyen hatással van a gyerekekre a mese. Nem is gondolnánk, legalábbis én nem gondoltam volna, hogy a mindennapi életének a történéseit is meséken keresztül (is) dolgozza fel. Ezért is fontos, hogy "minőségi" meséket hallgasson tőlünk. Nagyon hasznos könyv.
Nagyon nagy kedvenc nálunk még a Kerekecske dombocska c. könyv Vida Kata rajzaival. Rövid mondókák vannak benne egészoldalas színes rajzokkal, de valami gyönyörű! Vékonylapos könyv.
(07:30-as voltam)
mi 1 éves kora óta olvasunk esti mesét. ő főleg a lapozgatást élvezi.
de biztos, hogy többet ért már, mint gondoljuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!