Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tehetnék hogy 9 hós kis...

Mit tehetnék hogy 9 hós kis lányom szopizás alatt ne harapjon belém?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 21. 07:11
 1/2 anonim ***** válasza:

Fiam 8 és fél hónapos. Hat hónaposan jött ki alul két foga, és az volt az első, hogy szopi közben jól ráharapott a cicire. Nagyon fájt, pedig bimbóvédővel szoptatok (nem kiemelkedő, nagyon lapos a mellbimbóm, nagy udvarral és általában monumentális méretekkel :-)) ezért a gyermekorvos már a kórházban javasolta a használatát, annak ellenére, hogy általában ellenzik, de enélkül végképp nem tudott volna a baba szopizni.)

Hát annyit tudtam tenni, hogy erősebben rászóltam (nem rákiabáltam), megsimiztem, szomorú képet vágtam és mondtam neki, hogy ez nagyon fáj anyának. Egy idő után bizti megértette, mert direkte ráharapott és közben figyelte a reakciómat :-) (a kis sunyi!). Aztán volt, hogy mikor ezt csinálta direkt, akkor elvettem a cicit, pár percre tőle. Nagyon megrökönyödött, sírt, de szépen megszokta, hogy óvatos. Most már hat foga van, a cicire véletlenül sem harap rá, viszont minden egyebet megharap (kezemet, apja karját, babakocsi támaszkodó keresztrúdját, játékokat, sőt a múltkor a védőnőt is). Biztos megértette, hogy a cicit nem szabad.(vagy legalábbis remélem)

2009. ápr. 21. 07:50
 2/2 anonim ***** válasza:
Én is az elején rászóltam, komolyabban , hogy nem szabad. Azt hitte vicc, nem tudta, hogy nevessen vagy sírjon. De mikor látta, hogy komoly a hangom akkor megijedt. :) szegényke. Ez volt első alkalom, hogy rászóltam, de muszálj volt, hiszen úgy harap, hogy mászok a falra, pedig még nincs is foga. Mi lesz majd ha az is kinő? Már látszik, csak napok kérdése a dolog.Szóval, ha érzi a komolyabb hangvitelt előbb utóbb rájön, hogy ez nem vicc.
2009. ápr. 21. 08:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!