Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha valami ételre allergiás...

Ha valami ételre allergiás lenne a gyerek az a teste melyik részén mutatkozna?

Figyelt kérdés
8 hósak vagyunk eszünk már egy ideje minden félét de nem volt semmi gond.szopizik is még. A kis combján és a lábszárán vettem észre foltokat amik a fürdésnél felerősödnek bekenem (Lipobase kenőccsel)) másnap halványodik. aztán másnap kezdődik minden előröl kb. 2 hete van.olyan 5 ft-os nagyságú és mindha száraz lenne a belseje. mire gondoljak? mosdatni a gyógyszertári fürdőkenőccsel szoktam.
2009. ápr. 20. 20:29
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk is voltk ilyen kiütések, azt hittük valami ételallergia, de a doki azt mondta ekcéma.Felírt neki ectes illatú kenőcsöt, bekentük elmúlt, másnap este megint kijött, megint bekentük, 3nap után elmúlt néha még most is kijön dehogy mitől, azt nem tudom.Van aki azt mondja hogy nagyon fehér bőrű és érzékenyebb a bőre mindenre!
2009. ápr. 20. 20:48
 2/3 anonim ***** válasza:

Amit leírsz, az alapján nekem is ekcémának tűnik inkább. Mutasd meg a dokidnak, mert akkor arra írni fog nektek kenceficét :)

Az ételallergia egyébként nem mindig látszik azonnal. Tehát nem csak kiütéseket okozhat, hanem pl a tejallergia vagy a lisztérzékenység "csendben" pusztítja a bélbolyhokat és csak később, ovis korban derül ki.

2009. ápr. 20. 21:15
 3/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Én a saját tapasztalataimat tudom Neked leírni.

A kisfiam ételallergiás, neki csalánkiütései voltak, így mutatkozott kezdődött. Én ekcémás vagyok, gyógyszert szedek, mert ez is allergia (én a virágporra vagyok allergiás, attól van). Ha jól tudom, az ekcémának is utána kell nézni, hogy mitől jelent meg, mitől alakult ki.

De lehet az egyszerű bőrérzékenység is.

Szerintem az a legjobb megoldás, ha elviszed őt orvoshoz, ő biztosat fog neked mondani, hisz ők már láttak nem egyszer ekcémás- és másfajta eredetű kiütéseket. Nekem ránézésre már megmondta a doki, hogy szerinte mitől lehet kisfiamnak csalánkiütése, a vizsgálatok pedig igazolták őt.

2009. ápr. 21. 10:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!