Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan tanítjátok meg a...

Hogyan tanítjátok meg a gyerekkel (14 hónapos), mit szabad és mit nem?

Figyelt kérdés

Pl.: szurkálja a szemem, rászólok, hogy nem szabad és csak neveti, mondom neki ez anyának fáj. Akkor még jobban kacag és szurkál az ujjával. Azt hiszi játszunk. Ha valamivel el akarom terelni a figyelmét, akkor sírni kezd. Az apjával ezt nem csinálja.

Vagy rám rám akar írni elveszem a kezét a tollal és a papírra teszem. Mondom neki ide írjál, és akkor is sír. Ekkor már mérges és erővel belém vágja a toll hegyét.

Másik eset, ezt nagymamával csinálja. Mikor rászól, ,hogy nem szabad, vagy ne menj oda... Akkor oda megy mama elé fel kéreszkedik sz ölébe és akkor beleharap cagy csip. Ráadásul még neveti is. Na, az apjával ezt sem csinálja.

Valaki találkozott már ilyennel? Mi a teendő?

2011. szept. 5. 09:35
 1/1 anonim ***** válasza:
Nem tudsz semmit sem csinálni, már több hasonló kérdést olvastam és nálunk is volt ilyen harapás, többször tiszta lila foltos volt a karom. Idővel elhagyta a harapást. Persze 1000-szer én is mondtam, hogy ne, hogy fáj, hogy bla-bla. Ha pl. a szemedet akarja szurkálni, találj ki valamit, amit szeret csinálni, pl. én szoktam mondani, hogy nézegessünk mesekönyvet inkább, hozd ide, amelyiket meg akarod nézni, ez bejön általában. Vagy ha a tollal firkál, ahová nem kellene, mond hogy elveszed, ha nem fogad szót, nálunk ez is bejött, volt hogy már ő adta ide. Trükk-trükk és türelem leginkább.
2011. szept. 5. 11:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!