Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hagyjam vagy ne? Rászokott...

Hagyjam vagy ne? Rászokott arra, hogy folyton rugózik.

Figyelt kérdés

5 és fél hós fiam, még nem ültetem, igaz, már ellenne egyedül is ülve 1-2 percig. Ált 45 fokban vagy még vízszintesebb pozícióban, "döntve" pihen, babkocsiba csatolva. HA viszont kézben van ül, úgy, hogy a mellkasánál tartjuk.

Egy-két napja ha ebbe a pozícióba kerül, a térdével elkezd rugózni. Kinyomja magát, majd visszahuppan, a popójával segít. Láthatóan imádja, nemtetszését fejezi ki, ha járókába rakjuk.

Mit csináljak, hagyjam neki? Elég sokáig elrugózgat, ha hagyom. Végülis ezt egyátalán nem erőltetem. Csak erősödik így vagy baj lehet a gerincével kapcsolatban?

2009. ápr. 20. 17:48
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem hagyd! Az én 4 hónapos kicsim is csinálja, és a combomra szoktam ültetni, és a hóna alatt megfogom, így előre rugja magát, én meg visszahúzom. Szerintem jó móka!
2009. ápr. 20. 18:05
 2/5 anonim ***** válasza:
A lábának nem annyira nyerő a dolog, de gondolom úgysem naphosszat csináljátok :) Napi 2x-3x 2-3 perc belefér :)
2009. ápr. 20. 18:51
 3/5 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam 5,5 hónaposan felállt. Kérdeztem a dokit hagyam-e. Azt mondta, amit magától csinál azt szabad. Ezért szerintem hagyd.
2009. ápr. 20. 19:46
 4/5 anonim ***** válasza:
Ne aggódj,az én lányom is csinálja,kb.1 hónapja ésa huncutul vigyorog közben:-).Most 5.5 hónapos.Kérdeztem a védőnőt,nem probléma-e?Azt mondta nem és ,hogy nagyon ügyes mert csak 7-8 hónapos korban szoktak rájönni általában,hogy hogy kell.Tehát ügyi a babád és erős.
2009. ápr. 20. 20:21
 5/5 anonim ***** válasza:
szerintem is hagyd nyugodtan. igazából a lényeg, hogy a súlyát ne ő tartsa, hanem te! Amíg nem a gerincére nehezedik a súlya, addig nincsen gond, addig mindenféle játék belefér pár percig:-) Nálunk is van ilyen rugózás, rikogat közben ezerrel:-)
2009. ápr. 20. 20:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!