Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Baj, hogy meg 7es fel honaposa...

Baj, hogy meg 7es fel honaposan nem mond ki semmit?

Figyelt kérdés
5hosan go.ko,u,a ilyeneket csak mond.neha sikerul ,hogy "ma"de ez csak besikerul szerintem.ilyenkor mar kitudjak mondani,hogy mama,vagy baba,papa nem?lehetseges,hogy azert mert ferjem kulfoldi mas nyelven beszel hozza,en is ket nyelven csaladom miatt.azt halottam,hogy tobbnyelvu csaladban kesobb kezdenek a babak beszelni.ez igaz?
2009. ápr. 20. 12:18
 1/5 anonim ***** válasza:

Nyelvtanár vagyok, egyrészt az igaz, hogy ha két nyelven hall dolgokat a két szülőtől, akkor később kezd el beszélni, de akkor viszont mindkét nyelven perfekt lesz. Szóval, szerencsés babád van:)

Másrészt ne izgulj, az én kisfiam 9 hónapos lesz, állandóan dumál: mamama, papapa, bababa, dadada, lalala, stb, de még így hogy 'mama', vagy 'papa' tudatosan egyszer sem mondta ki. Szerintem ezzel ráérnek még.

2009. ápr. 20. 12:23
 2/5 A kérdező kommentje:
jaj nagyon koszike,megnyugtattal.engem nem is bantott annyira mint a korulottem levoket;))az okoskodokat;)koszike nagyon
2009. ápr. 20. 12:29
 3/5 anonim ***** válasza:

Szerintem még korai elvárnod tőle, hogy beszéljen.

A kisfiam 15 hónapos, és alig mond valamit(apa, oda, hejte). De például az apát sem csak az apunak mondja, hanem amikor eszébe jut.

A lányom ennyi idősen már több szót mondott, de azért nem beszélt még folyékonyan.

Minden gyerek más, majd fog mondani mást is, csak később. Egyáltalán nincs elkésve!

2009. ápr. 20. 12:30
 4/5 A kérdező kommentje:
koszike nagyon.remelembelejon;))
2009. ápr. 20. 13:29
 5/5 anonim ***** válasza:

:-)))

Jajj, bőven ráér még bármit mondani!!! Általában 1 éves kor körül mondják ki a gyerekek az első tudatos értelmes szavakat. De van, aki még ennél is később. Még ez sem jelent gondot. Nekem 1 éves kisfiam van. Nem azért mert az én fiam, de ritka értelmes kissrác. Mindent helyrepakol, amit elővesz, mindennek tudja a helyét, szinte bármit kérdezek, mondok neki, érti. Mégis főleg csak halandzsázik, de azt folyton. Értelmes szavak közül még ő is csak néha mond egyet-egyet. Kivéve a nem-et, mert azt naponta százszor is mondja.

2009. ápr. 20. 13:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!