Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyire van csend a lakásban/...

Mennyire van csend a lakásban/házban amikor alszik a babátok?

Figyelt kérdés
Mert mi a szüleimmel élünk egy házban és nappal alig bírom altatni, behallatszik még a beszélgetés is, nem beszélve a főzésről, mosogatásról,mászkálásról. Én se várhatom el,hogy órákig csendben üljenek a szobában, mert még 3 óránként eszik-alszik a kislányom. 3 és fél hónapos. Sajnos sok vita van emiatt, pedig amúgy nagyon jól kijövünk....kíváncsi vagyok másoknál ez hogy működik!
2011. szept. 2. 13:11
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Relatív. Mivel egyedül vagyok vele, és általában amikor ő alszik, én olvasok, TV-zek, vagy netezek, így nem csapok túl nagy zajt. :D

De ha a férjem is itthon van, akkor beszélgetünk, vendégek esetnén szintén. A szomszédok meg mindig csinálnak valamit. Általában akkor szólok csak a férjemnek, hogy ne zörögjön az udvaron, amíg elalszik a lányunk. Utána akár ágyút is dörgethetek a füle mellett. :D

2011. szept. 2. 13:53
 12/23 anonim ***** válasza:

nincsen csend.

a nappaliban alszik, midnig. hol a tesó óbégat mellette (aki mellett szintén soha nem volt csend), hol a porszívó zúg, hol ez, hol az.

házibulik rendszeresen voltak a tesó mellett is, ill. őt is vittük kerti partira.

annyi, hogy ha szptatok, akkor félrevonulok, hogy ne terelje el annyira más a figyelmét. de ez is csak akkor működik, ha a tesó nincs ébren...

2011. szept. 2. 13:59
 13/23 anonim ***** válasza:

utolsó vagyok.

soha sem altattam, csak letettem, és elaludt.

2011. szept. 2. 14:01
 14/23 anonim ***** válasza:
Nálunk sincs csend. Nem is akartuk úgy szoktatni, hogy ne lehessen semmit csinálni, mindenki vigyáz állás miközben ő alszik. Simán elalszik elég sokféle helyzetben. Persze, ha hirtelen éles zaj van attól felébred. Az ilyesmit igyekszünk kerülni. Ám szép lenne, ha nem lehetne mosogatni, beszélgetni, mert a baba alszik. :S
2011. szept. 2. 14:02
 15/23 anonim ***** válasza:

Szia,

ugyanez van nálunk is. Szerintem a csöndben alvás az első gyerek kiváltsága, de nálunk most ez van. Magamra csukom a konyhában az ajtót és úgy matatok. Viszont egy lépcsőházban lakunk a férjem családjával és minden felhallatszik a lépcsőházból, főleg az ajtócsapkodás ordibálás, na erre felébred a gyerek és nagyon ideges vagyok miatta. Nem veszik figyelembe, hogy fennt kisbaba van. Nem kívánom én se, hogy csend legyen, csak a kilincs fogalmával kellene megismerkedni.

Megértelek, kitartást kívánok.

2011. szept. 2. 14:33
 16/23 anonim ***** válasza:

semennyire

Bp külső kerületében lakunk, foggalmas fóút mentén:, autók, villamos, kutyaugtaás, kertvárosi zajok, naponta 1x tuti elmegy egy tűzoltóautó

2011. szept. 2. 14:37
 17/23 anonim ***** válasza:
76%os vagyok. Nálunk is első baba, de mégsem altatjuk tök csendben. Hiszen attól nem áll meg az élet, hogy megszületett a Babánk. Pláne ha arra gondolok, hogy lakhatnánk olyan helyen is, mint pl az egyik válaszoló. Ki tudja mit hoz még az élet, ha most megszoktatom ahhoz, hogy mindenki osonjon mikor Ő alszik, akkor később az út forgalmát kéne eltereltetnem. :S Szerintem ez már túl sok elvárás a család többi tagjával szemben.
2011. szept. 2. 14:41
 18/23 anonim ***** válasza:

Amikor nagyon sokáig tart elaltatni, akkor kb. lábujjhegyen járok. Ez van az esti altatásnál is. Persze tudom, hogy felesleges, mert nem ébred fel. Egy iskola van velünk szembe, el lehet képzelni mekkora a hangzavar, ha kint vannak az udvaron... Ablak meg ugye nyitva van. Vagy tegnap pl mekiben voltunk, beszabadult a sok gyerek évnyitó után. Saját hangomat alig hallottam, de a babám aludt a babakocsiban. Még csak meg se fordult :)

De szerintem is szoktatás kérdése.

2011. szept. 2. 14:46
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Nagyjából átfutottam a válaszokat,de nem olvastam végig.Ahogy nézem zömében azok írtak ahol nincs csönd.

Mivel én vagyok egyedül itthon a két fiammal így nálunk csönd van.Ehhez szoktak hozzá.De viszont ha úgy alszanak el hogy megy a rádió vagy tv akkor nem zavarja őket a zaj.Este is csönd van és így altatom őket.Ez lehet nem annyira jó de ez van.Egy magam nem fogok ricsajt csinálni...

2011. szept. 2. 14:56
 20/23 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok.

Ilyenkor már nekem is jól esik a csend...végre csend van:)))

2011. szept. 2. 14:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!