1 eves kor alatt ki lehet mutatni tutira hogy a gyerek allergias valamilyen feherjere?
"Kimutatni" nem biztos, de tapasztalati úton hamar kiderülhet.
Első gyermekemnél 6 hetesen jöttünk rá, hogy tejfehérje allergiás, mert amikor a tejfogyasztásomat NULLÁRA vittem, és úgy szopizott, akkor a napi 5-6 óra non stop vigasztalhatatlan üvöltést mintha elvágták volna.
Ha én fogyasztottam BÁRMENNYI tejet, pl. megettem egy kiflit (tejes kifli!), akkor kb. 24 óra múlva a lányomnál erős hasgörcs jelentkezett. Amikor már minden tejet megvontunk, és néha-néha megint volt hasgörcs, akkor jöttünk rá, hogy a szója is ugyanezt a problémát okozza. (Csak hát azt ritkábban fogyasztottam). Két és fél éves korára kinőtte a lányom.
A kisebbik lányommal már eleve "diétával" indítottam, ő most 2 éves, ha becsúszik valamiből szója, hasgörcse van, de októberben megyünk vérvételes tesztre, hogy kiszűrjük az allergiákat, mert vérből csak két év felett csinálnak, korábban nem megbízható az eredmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!