Fél éves babának bármilyen gyümölcsöt össze lehet keverni amiket ehet? Vagy van ami "üti" egymást?
Nálunk ezek vannak:
alma-barack
barack-banán
alma-szilva
répa-alma-barack
alma-sárgabarack (ezt még csak üvegesben adtam)
tejpépbe szoktam tenni meggyet.
Szilvát nem nagyon kevergettem semmivel, max. csak almával próbáltam együtt, de ettől még lehet, hogy megy egymáshoz a többi is, nem tudom.
Banán-körte vagy banán-körte-almát sokszor kapott a lányom, imádta.
Amúgy a legtöbb gyümölcs megy egymáshoz. Próbáld ki, kóstold meg mielőtt odaadnád a babádnak. Ha jó az íze, megy egymáshoz, akkor hajrá.
A lényeg, hogy ne legyen mindegyik savas, vagy ne olyan legyen mindegyik, ami jobban beindítja a székletet (pl. szilva, barack). Pont az a jó, ha ütik egymást.
Csak ezt a logikát kövesd és bármit összeturmixolhatsz.
Én pl. összekevertem a barackot a szilvával vagy ringlóval, de tettem bele banánt is, ami viszont fog. Nagyon szereti ezt a mixet. :)
Inkább a szelesség miatt kérdezem, hogy nehogy fájjon a pocak, mert a 2 együtt már sok. De szinte minden gyümi szeles. Vagy hogy 2 hasfogó gyümölcsöt lehet-e keverni.
Szilvát, körtét még nem kapott mert eddig féltem tőle. A banánt is csak most vezettem be, így lehet nem ahhoz kéne keverni őket...
ég nekem is ezt a 3at eszi: őszi, alma, banán.
De neki minden fogja a hasát :( Viszont tényleg itt a savasság is... Hmmm, mennyi mindenre kell figyelni. A barack egymagában elég kevés neki hogy meghajtsa sajna.
Igen, én aztán adtam neki mindent, jobban, mint a mai divat, de 6 hónaposnak még korai a körte.
A többi meg amit írtam: üsse egymást. Hajtóssal fogó, savassal, nem savas. :)
Ha székrekedése van akkor ugye nem teszel fogót a gyümibe, ha viszont jobban jön a hasa, attól még adhatsz barackot, csak tegyél mellé banánt pl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!