Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 1-1,5 éves babátok minden nap...

1-1,5 éves babátok minden nap kap friss gyümölcsöt-zöldséget?

Figyelt kérdés
Miket és milyen formában adtok nekik?
2010. dec. 20. 13:31
 1/10 anonim ***** válasza:

Mondjuk az enyém 21 hós, de most télen eszik banánt, szőlőt (imádja), narancsot, avgy facsart narancslevet , mandarint(azt is nagyon szereti) és almát.

illetve szoktam neki adni üveges gyümölcsös bébikaját.

2010. dec. 20. 13:46
 2/10 anonim ***** válasza:
Igen.A tízórai(ehhez ragaszkodom)mindig gyümölcs.Reszelve,vagy turmixolva.Délután még 1-2 mandarint,almát elrágcsál.Zöldséget fagyasztóból főzök.Hetente 2-3-szor van főzelék.
2010. dec. 20. 13:53
 3/10 anonim ***** válasza:

Sajnos most a téli időszakban nem, illetve nem is tudom, de törekszünk rá.

Gyümölcsöt nehéz, mert a citrusféléket nem szereti, kivit még nem kaphat, a banánt nagyon szereti, de az fogja, körtétől felpuffad, alma hébe-hóba lecsusszan.

Az aszalt gyümölcsöket nagyon szereti (ki tudja abban mennyi a vitamin? :o)

Zöldséget azért azt hiszem kap minden nap, az nem tudom mennyire számít frissnek. (Pl. mirelit zöldborsó), de van krumpli, zeller, répa, ilyesmi.

2010. dec. 20. 13:58
 4/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Igen. Zöldséget amit nyersen tudok neki adni, az a reggeli és a vacsi mellé paprika, kígyóubi v. sav.ubi (ezt imádja:-)), bio csíra (SPAR-ban szoktam venni, nagyon fincsi). Nyers Sárgarépát is szívesen elrágcsálja, de nem nagyon nyeli le...A többi zöldséget párolva kapja ebédre. Pl. brokkoli, borsó, répa, ezek a kedvencek. De a húslevesbe imádja a zellert és karalábét is. Káposzta féléket csak akkor kap, ha olyan ebédet készítek magunknak, abból kap, meg savanyúság formájában. Céklát is szereti savanyúnak.

Gyümi, amit minden nap eszik nyersen banán, narancs, mandarin, alma, körte (ezek közül valamelyik, nem mind egyszerre), esetleg szőlő, de már nem nagyon van...

Ami nem nyers: a nagyi befőttjéből eszik néha barackot.

Most ennyi jutott eszembe:-)

2010. dec. 20. 14:00
 5/10 anonim ***** válasza:
14:00 vagyok, 17,5 hónapos a babám
2010. dec. 20. 14:01
 6/10 anonim ***** válasza:
Én is igyekszem minden nap adni, már 22 hónaposak a gyerekek, de "régebben" az alma-barack-babapiskóta turmix ment nagyon, még most is szeretik, de inkább alma-banán-babapiskóta, meg simán almaszelet, szőlő, mandarin, körte... :) Nyáron még nagyon ették a cseresznyét is, meg a dinnyét:)
2010. dec. 20. 14:02
 7/10 anonim ***** válasza:
minden nap kap a 15 hónapos fiam üveges gyümölcs formájában gyümölcsöt.Zöldséget mi is eszünk szinte minden nap,így a mi ételeinkkel kap azt is,de ha olyan a kaja,neki főzök hozzá valamilyen zöldséget plusszban
2010. dec. 20. 14:11
 8/10 anonim ***** válasza:

Igen, minden nap.

13,5 hós a kicsi, banánt minden nap kap, általában tízóraira ill. uzsira. A körtét szereti még, de csak a puhát. Almát ritkán eszik, a kivi, narancs, mandarin, ananász nem ízlik neki. Nyáron ette a cseresznyét, meggyet, dinnyét.

Friss zöldséget vacsira eszik, de csak kígyóuborkát héj nélkül, paradicsom, paprika, retek nem ízlik neki.

2010. dec. 20. 14:13
 9/10 anonim ***** válasza:
Igen, 15 hónapos a kisfiam, tízóraira friss gyümölcsöt turmixolok és tejpépet keverek hozzá. Zöldséget párolva/főzve eszik, minden nap kétszer, egyszer hússal, egyszer nélküle.
2010. dec. 20. 14:25
 10/10 anonim ***** válasza:
minden nap megpróbálok adni, de nem mindig idénygyümi és nem mindig nyers:mandarint szereti,almát csak sütve(ezt imádja),többit levesben és üvegeset is kap,sajnos egyre kevesebb félét eszik meg 21 hós
2010. dec. 20. 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!