Mit tudnék tenni, hogy ne így menjen minden elalvás?
Kisfiam egy hónapos,és kb másfél hete nem nagyon akar elaludni,csak nagy kínlódás után. Eszik,böfi,tisztába rakás,utána kicsit még beszélgetünk vele,énekelek neki stb.Aztán beviszem a kiságyba.Egy darabig elvan,aztán bemérged és ordít.Adom neki a cumit és simizem az arcát,de csak hosszas ordítás után alszik el,mivel akkor már annyira belefárad a sírásba,hogy elalszik.....Nem akarom ölbe altatni,és cicin sem.Ha sétálni megyünk a babakocsiba semmi ilyen gond nincs....
Jó ötleteket,tanácsokat várok.
Köszönöm.
mennyit büfizteted? mert nem a sok szopitól szoktak bukni a babák hanem a tejjel lenyelt levegőtől.
legalább 20 percig függőleges helyzetben kéne büfiztetni, és picit megemelheted az ágyát, pl. egy könyvet az ágy lába alá, az pont elég :)
amúgy vizsgálták nála, hogy nem refluxos-e? anyatejes babát nem igen lehet túletetni, ha rendesen van büfiztetve, nem kéne buknia
Esetleg még azt próbálhatod meg, ha nem akarod cicin altatni, és ölben is kényelmetlen, hogy a melledre fekteted vagy a jobb vagy a bal oldalára. Nálunk Nóri nagyon sokszor aludt így el rajtam vagy az apján, csak úgy, mindenféle ringatás nélkül.
Lefekszel kényelmesen, félig ülő helyzetbe, eligazítod magadon a babát, és pihentek. Ha fáradt, el fog aludni. :) De szerintem amúgy is megmarad úgy, mert hallja a szívverésed, és az megnyugtatja. Nekünk ez bevált.
Mondjuk cicin is elalszik mindig, de nekem nincs annyi tejem, hogy túl sokat szopizzon, úgyhogy a túlevés esete nem áll fenn.
Igazából szerintem azt kéne kitapasztalnod, hogy melyik az a póz, ami neki kényelmes, és úgy altatni magadon. Vagy magad mellett. Mert utána még be tudod tenni az ágyába, ha elaludt, de mégis más ha úgy alszik el hogy nyugodt, mintha álomba sírja magát. Még a cumi lehet a megoldás, mint nyugtató, ha nem idegenkedsz tőle.
Több javaslatom sajnos nincs. :)
Köszönöm szépen a tanácsokat. Igen,cumit adok neki. :) Ma valami végső ötlettől vezérelve porszívózni kezdtem a szobájába, és elaludt rá,viszont amint lekapcsolom felébred...:)Tehát ez ilyen utolsó megoldás,de mégsem mehet a porszívó minden elalváskor,meg nem is jó szerintem akkora zajra elaludni. :) Neki mégis sikerült.:):):):):)
Majd csak alakul valahogy!
A védőnő szerint is sokat eszik és azért bukik,hát nem tudom mennyi ideig büfiztetem,de akkor majd erre figyelek.
Köszönöm mégegyszer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!