Kukoricát mikortól, s mihez adtatok a babátoknak?
Van egy táblázatom miszerint kukoricát 4-6 hónapos kortól kell adni, s a gabonaféléknél van, s van egy olyan része, ahol zöldségeknél 8-12 hónapos kortól van.
A gabonafélésre rákérdeztem a védőnőtől, hogy az mit takar. Azt mondta, az amit mi is eszünk főzve, de nem tudta megmondani mivel adjam, csak annyit mondott, hogy már adhatom, s furábbnál furább variációkat ismernek a szülők, de az ránk van bízva, mit adunk hozzá.
Ti mikortól, s hogyan, mihez adtátok?
Az enyém 7 hónapos, s eddig még csak burgonyát, répát kapott, most vezettük be a sütőtököt. Aug. 9-től kap főzeléket, s júli 18-tól gyümölcsöket.
A gabona félénél én is ilyenre gondoltam, de teljesen mást mondott a védőnő. Amit zöldségnél tűntet fel, azt viszont 8 hónapos kortól ajánlja, s ezért is érdekelt a válasz. S te hány hónapos kortól adtál a babádnak szemes kukoricát?
S a kukorica darát vagy lisztet milyen ételekhez lehet adni, hogy kell azokat elkészíteni a babának?
Én se kukorica lisztből, se kukorica darából készült ételt nem készítettem még magunknak.
A keksz receptjét elkérhetem?
Későbbiekben lehet jól jönne :)
Imádok sütni :)
Akkor kukorica lisztet ráérek még adni.
S Te hány hónapos korától kezdted a hozzátáplálást?
Mióta csirkehúst adok neki, azóta nem eszi a főzeléket, összegyűjti a szájba, s kiköpi.
Akkor azzal még várjak? Gondolom így jelzi. De ilyenkor mit csináljak?
Sziasztok! Keksz recept: 2 ek. rama, 2-3 ek. cukor, 10 ek. kukoricaliszt, víz.
Én 2 csapott ek. barna cukrot teszek bele, és nagyobb adagot készítek.
A hozzátáplálást kényszerből 4 hósan kezdtük el. Nálunk ezért minden egy kicsit hamarabb "történt", mint ahogyan a táblázatokban le van írva.
Jó sütögetést!
Köszönöm a receptet :) Esetleg ha vannak még ehhez hasonló receptjeit, azt is szívesen venném.
Nálunk is 5 hónapos kora után kellett kényszerből elkezdeni, nem akart hízni, viszont nőni nagyon nő :)
Nekünk is 4 hó után kellett volna elkezdenünk, de toltam, hátha kihúzzuk 6 hóig, de rá kellett jönnöm, hogy mégsem. Viszont mi elég lassan haladtunk, most kezdtek gyorsítani a tempón, mert még mindig nem hízik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!