Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi a véleményetek a babák...

Mi a véleményetek a babák ölben hordozásáról és sírni hagyásáról?

Figyelt kérdés

Találtam egy cikket:

[link]

2009. ápr. 18. 23:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
85%

Szia!

Elolvastam a cikket. Azzal a részével egyetértek, hogy a babát kell hagyni egy picit, nem lehet és nem is szabad minden egyes ébren töltött pillanatát lefoglalni. Hasznosnak tarom, ha egyedül is feltalálja magát, és nem szükségeltetik mellé egy felnőtt, aki szórakoztatja, lefoglalja.

A cikk egyébként érdekes szögből közelíti meg a kérdést. Ezzel a kórházasdival nem értek egyet, nem elsősorban ezért tartom fontosnak ezt, hanem általában azért, mert az életben később számos más téren kell, hogy egyedül is feltatálják magukat, amire ha nem kezded el a ránevelést pici babakorban, akkor később már nagyon nehéz lesz, vagy egyáltalán nem is lehet.

A gyakorlatban én úgy csinálom, hogy hagyom a babókám magában nézelődni, kalimpálni, gőgicsélni, majd amikor eltörik a mécses (hol 5 perc, hol egy óra múlva), akkor kezdem el a kézben való hurcolását, a beszélgetés. Persze addig is sokat ránézek, de nem szólok hozzá. Kivétel ez alól az este, akkor fürdésig (ez kb. 3 óra) végig beszélgetek vele, énekelek neki, maszírozom) folyamatosan foglalkozom vele, de napközben gyakran magában is "elvan". Most 8 hetes a babám.

2009. ápr. 19. 03:12
 2/11 anonim ***** válasza:
69%
hat azt a cikkett en is furcsalom,gondolom nem egy baba tudos irta,hanem egy anyuka akinek ez valt be.de azt tudom,es abban hiszek,hogy egy baba avval,hogy sir legtobszor anyu szeretetet keri.es azt miert ne adjuk meg.fontossabb a baba mint a nem kitakaritott haz,az megvar.persze nem kell ugrani,mert az sem a legjobb,en mindig eloszor elviszem a figyelmet a sirastol,mondjuk jatekkal vagy enekkel,es ha az sem vall be akkor fel veszem.es igenis hordozom;))most 7hos a babam es mar maga is eljatszadozik,pedig rengeteget hordoztam.reggeltol estig neha;))most mar csak ha nyugtalan vagy ha foga jott akkor nagyon kerte az olelest.elvan maga is;)hordozastol a baba erosebb lessz jovobe nezve!!!
2009. ápr. 19. 07:15
 3/11 anonim ***** válasza:
83%
Olvasunk mindig ilyen okosságokat, emellett elolvastam a hordozókendőről írt cikkeket is, ami pedig azt mondja hogy a hordozott babák a biztonságérzet miatt nyitottabbak a világra és az együtt "ringatózástól " a mozgás fejlődésük is hamar kialakul. Aztán ezek után rá kell jöjjek hogy nem akarok több cikket olvasni arról hogy hogyan kellene viselkednem hogy jó anyuka legyek, én megbolondulok attól ha a gyerek bőg, egyszerűen nem bírom hallgatni mert begolyózok tőle, így inkább szeretgetem, ha kell felveszem.
2009. ápr. 19. 07:38
 4/11 anonim ***** válasza:
73%
Érdekes ez a cikk, de nekem az a véleményem, hogy ez a kézben hordozás max az első 3 hónapra igaz utána már a baba úgy is kezdi elfoglani magát. Én is rengeteget fogtam a kezembe, de csak az lején. Most már öt hónapos, de már nem igazán ringatom, már elvan a játszószőnyegen meg a pihenőszékben ÉS már hátról hasra tud forogni szóval biztos hogy erősődik a kis izmai. Semelyik anyuka sem szereti sirni hagyni a babáját, de az igaz, hogy meg kell külömböztetni, hogy miért sír a baba, de ahoz kell egy kis idő. Szerintem nyugottan lehet az elején tutujgatni a babát azzal nem lehet elkaptni, legalábbis nálunk nem lett elkényztetve.
2009. ápr. 19. 07:49
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
És még valami, egyetértek az előző válaszolóval, hogy ringatás jót tesz a mozgásfejlősésben.
2009. ápr. 19. 07:52
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
mozgásfejlődésben.
2009. ápr. 19. 07:52
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is érdekes ez a cikk.Az én fiam 10,5 hónapos.Amikor picike volt és sírt akkor valószinűleg,hogy volt valami baja éhes,álmos anyahiányos! Estére mindig eltörött a mécses,és 2-3 órás nyugtalanság kezdődött,ami legalább 2 hónapig így volt.Én ilyenkor szinte folyamatosan babusgattam,énekelgettem neki.Most már "nagy"fiú és sokat el van egyedül(igaz a lakás szétszedésével foglalatoskodik).Szerintem ezzel,hogy sokat dajkáltuk,nem lett elkényeztetve,sőt én inkább azt látom(doki néni is),hogy nagyon kiegyensúlyozott,jókedvű kisfiú!Igaz még néha mindig igényli a babusgatást.Ja és teljesen jól fejlődik,6,5 hónapos kora óta mászik,7,5 hós kora óta egyedül feláll.

Szerintem ennek a cikknek a nagyrésze hülyeség!

2009. ápr. 19. 08:35
 8/11 anonim ***** válasza:
79%

Hát az én véleményem az,hogy aki ezt írta az kicsit össze vissza beszél.1x is nem kell egész nap cipelni,mert vannak másfajta dolgai(főzés;mosás...)2x meg azt írja,hogy neveljük,beszéljünk játszunk vele.És ezt mégis hogy gondolja?3-4m ről????Mert ha én leülök hozzá játszani,beszélni....ugyanúgy nem haladok mással!!!!

Mellesleg nagyon utálom ha sír a babám,anyás-ez van!Én is mindig anya/apa hiányban szenvedtem-és ezért szeretnék a babámnak mindig kéznél lenni!Persze most már(6hónapos)nagyjából meg tudom különböztetni,hogy mikor hiszti és mikor "fájdalmas" a sírás.Ha nyűgös,hisztis a kezemben is,akkor simán leteszem.És elmondom neki,hogy anya kezében nem sírunk.Vagy ha a babkocsiban nagyon nyűgös,simán kézbe veszem és üresben tolom a kocsit.

Amellett ő is nagyon sokat van kézben és szerintem emiatt is kezdte nagyon korán tartani a fejét,fordult hasról hátra.

Szóval hadd ne mondja meg holmi emberke,hogy ki mikor jó anya,és mit is kellene csinálnia.Vannak ösztöneink!Hallgassunk arra!

2009. ápr. 19. 09:29
 9/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat!

Számomra azért volt érdekes a cikk, mert ezt a nézőpontot manapság még nem olvastam senkitől. Egy kicsit arra a gyermeknevelési szemléletre hasonlít, amit "nagyanyáink idejében" alkalmaztak. Mostanában a babagondozási tanácsadók pont az ellenkezőjét mondják, mint amit ebben a cikkben olvastam. Nagyon kíváncsi lennék arra, hogy vajon a nevelés egyik vagy másik formája milyen hatással lehet a gyerekeink felnőttkorára - bár ezt sajnos úgysem tudhatjuk meg, mert mindenki csak egyféleképpen neveli a gyerekét :-)

2009. ápr. 19. 22:14
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Én az elsőt hagytam sírni, a másodikat hordoztam, a második nyugottabb, kiegyensúlyozottabb gyerek, sajnálom, hogy az elsőnél még nem ismertem a kendőt.
2009. dec. 18. 19:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!